Ağustos 2024 / Hayırlı uğurlu olsun. Allah muvaffak etsin.

Prof Dr. Türker Tekin Ergüzel’i tebrik ederiz.İlim yolunda gitmek, idarî vazifeler icra etmek hayırlı işlerdir.Vatana ve millete hizmet etmenin sayısız yolları vardır. Her şahsiyet sahibi kimse, bulunduğu görevi en iyi şekilde yaptıkça, hukuk ölçüleri içinde kaldıkça, müşfik, mütebessim, ciddi, sabırlı, mütevazı, çalışkan, demokrat, nefsine hakim, emanetlere sadık, merhametli ve disiplinli oldukça, adalet terazisini elinde tuttukça, güvenilir insan vasıflarına sahip bulundukça huzurludur ve sonraki zamanlara hoş sadalar bırakır, tanıyanlarca hayırla yad edilir. Allah yardımcınız olsun, Allah utandırmasın. Bütün vatan evlatlarına duacıyız.

***

Ağustos 2023 / Pazar Düşünceleri... Acaba yeni bir fakirlik dönemine mi girmekteyiz ?  60 yıl önceki çocukluk yıllarımı düşünüyorum :  Asil bir orta hâllilik ve fakirlik vardı. Herkes haddini bilir, ayağını yorganına göre uzatırdı. Şimdiki gibi caddeler otomobillerle dolu değildi. Bir taksi parmakla gösterilir,çocuklar etrafına doluşurdu. Köylere, kısa bir pazarlıktan sonra jiplerle gidilirdi, çoğu defa köy traktörünün römorku, ihtiyacı olanı çoluk çocuk doldurur, ilçenin pazarına götürürdü. Yağışlı havalarda yollardaki çamurlardan geçilmezdi ama insanlar, temiz kıyafetleri yamalı da olsa, evine götürecek nevale bulur, kıt kanaat hayatını sürdürürdü. tek eğlenceleri, düğünler dışında, ara sıra gittikleri mevsimine göre yazlık veya kışlık sinemaydı. İnsanlar birbirlerini hor görmezler veya gözlerinde fazla büyütmezlerdi. okuyup tahsil gören gençlere değer verilir, hele üniversiteye girmeyi başaranlar, büyük itibar kazanırdı...Fakat neler olduysa bize son 30-35 yıl içinde oldu. dengeler bozuldu, yalan çoğaldı, siyaset seviyesini kaybetti, vasıfsız veya iyi yetişmemiş insanlar öne çıkmaya, liyakat, ehliyet önemsizleşmeye başladı, istismar ve safsata, mugalata ve seviyesiz kelime oyunları arttı. "Herkesi kör, âlemi sağır zannedenler", göz göre göre dün söylediğini bugün inkâr ederek pişkin pişkin yaptıklarını gizleyeceklerini sandılar. düşünmediler ki tarih affetmez. Unutulmamalıdır ki, bugünlerin bir de yarınları vardır...Dünün artık yerlerde sürünen bir lirası 10 kuruş muamelesi görürken, 5-10-20 liraların yüzüne bakılmaz oldu. 5 yıl önceki maaşlar 5 misli artarken serbest piyasada fiatlar 10 misli arttı, mütevazı tasarruf yapanların birikimleri çirkin yalanlarla eritildi adeta gizli vergi alındı. Kılıflar hep yalandı...Bu millet bin yıldır müslümandı, yalanı aslaa affetmezdi..Yeni müslümanlık yorumlarına Yunusça verilecek cevapları daima vardı. Hatipler minberlerde muhtevalı hutbeler okuyamaz oldu, ellerine tutuşturulan metinler bile aynı kalemden çıkmış gibiydi. Halbuki o kürsülerde Mehmet Âkifler neler neler söylemişlerdi...Daha geçen gün 26 Ağustos vesilesiyle diz kurarak ne söyleyeceğine kulak verdiğim genç ve toy hatip, lütfetti, Millî Mücadele’den ve Malazgirt’ten iki cümleyle söz edecek oldu. Ne Gazi Mustafa Kemal’in adını andı ve ne de Alpaslan’ın.. Birer Fatihayı esirgedi. Yazık sizi yetiştirenlere. O cemaatin içinde mütevazı benim gibi yarım asırlık hocanın, ilkokul çağındaki torunum Ramazan Kerim Mete’nin ve akranlarının olduğunu düşünecek iz’andan sizi yoksun bırakan eğitim anlayışına da yazıklar olsun…Daha söylenecek neler neler var da sonrasını başka pazarlara bırakalım. Allah sonumuzu hayreylesin, memleketimize ciddi, seviyeli, sert, keskin, uyandırıcı, kör kuruşun hesabını soracak muhalefetler ve iktidarı çekip çevirecek daha ehliyetli kadrolar ihsan eylesin inşallah...

***

Ağustos 2022 / "BENDE BİR RESMİ VAR, YARISI YIRTIK..."Bulabildiğim tek resimdir ki 1930'lara ait olmalı. 1900-1910 arası Selanik-Köseler'de doğduğunu tahmin ettiğim Akif Hoca'nın ilk oğlu bu gür ve dalgalı saçlı adam, rahmetli annemin babası, dedem Halil Yıldız'dır ki "Halil Hafız" olarak sesinin güzelligi ile de tanınmış ve ne yazık ki rahmetli babam Abdullah Ergüzel gibi o da 30'lu yaşlarında dünyaya veda etmiştir. 4 kardeşin büyüğüdür. Hilmi, Hamdi, Vehbi Yıldız kardeşlerin ağabeyidır. İki kızından büyüğü olan, teyze diyemediğim Seher Yıldız Hanımı 39 Depremi'nde kaybeden Halil Hafız'ın kendisi gibi sesi de güzel küçük kızı Rumeli-Kafkas kırması Safiye  Hanım benim annemdi. Hepsinin ruhları şad mekanları cennet olsun. Fani dünya kime kalmış ?

Ağustos 2015 / Milliyetçilik ve dava adamlığı, babadan oğula intikal etmez..Bu bir ruh akrabalığıdır ki uykusuz gecelerin, derin ıstırapların, gözler kızarırcasına okunan binlerce sayfa makale ve kitabın, dinlenen sayısız sohbet ve konferansın, katılınan şehit cenazelerinin, Yusufiye hatıralarının mahsulüdür ki yarım asırlık tecrübe yaşamayanlar anlayamazlar.. Gündelik nefsani gelişmeler, idealleri ve fikri hareketleri gölgeleyemez..Kimseyi kınamıyoruz, kimsenin yanında veya karşısında değiliz. Cephemiz, milletin değerleridir..Âkif'in dediği gibi : "Değil mi ki cephemizin sinesinde birdir vuran yürek, yılmaz. / Cihan yıkılsa emin ol, bu cephe sarsılmaz.

Bu geçen yarım asra yaklaşan zaman içinde biz neler gördük neler..Hayırlısı olsun...Millet yaşasın.. Fertler fanidir. Davalar fertlerle kaim değildir, ebedîdir....Şahıslarla ilgili yorum yapmayacak kadar hukuka ve ilm-i siyasete dikkat etmeye çalışıyorum. Diplomasi esastır. Ben inançlarımda tavizsiz, insani münasebetlerimde diplomatik ve esnek tavırlı olmak gerektiğini düşünürüm, köprüleri atmam, taviz de vermem...Ne diyeyim? "Şahıs" derken etrafımızdaki birçok insan akla gelir. Biz şahıslara takılmayız, "Kervan yürüyecektir" diyen de aziz milletimizdir...Şahısları aşmalı ve onların söz ve davranışlarına çok şaşırmamalı. "İnsan oğlu çiğ süt emmiştir.."  derler ki doğrudur.

***

Ağustos 2024 / 53 YIL ÖNCESİNE AİT BİR HATIRA...Bugünlerde  953. yılını idrak ettiğimiz Malazgirt Zaferi için 53 yıl önce  900. yılında, Ağustos 1971'de İstanbul Üniversitesi ve Çapa Yüksek Öğretmen Okulu Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki M. Mehdi ERGÜZEL'in, "Türk Milli Talebe Federasyonu-TMTF'nin Türk Gençliği" isimli dergisinde yayınlanan "Malazgirt Rüyası" isimli (6+5 duraklı 11'li hece ile yazmaya çalıştığı) şiirinin, hatırlayabildiğim ilk iki dörtlüğünü tebessümle, duygulanarak arz ederim; hem de 53 yıl sonra :

MALAZGİRT RÜYASI

Cuma sabahıydı,Türk otağında,

Şehitlik rütbesin isterdi Hakan..

Gaziler duramaz olmuş atında,

Korkusuz gözlerle semaya bakan.

Hey gidi yiğidim,atıl bir daha vur,

Yaradan bunu ister sizlerden,

Anadolu yaylasına olmalısın sur,

Taşıyor Allah sadası sinelerden...

***

Ağustos 2019 / Nasıl bir ülkede yaşıyoruz ? Onar yahut yirmişer yıllık / nesillik dilimlerle yakın siyasi tarih, bir asır iki asır üç asır geriye dogru belgelerle yorumlanmadan ileriye doğru sağlıklı adımlar nasıl atılacaktır?Viyana'dan günümüze doğru olup bitenler üzerine ekonomi,tarih,sanayi,tarım,eğitim,hukuk,ilahiyat..v.b. sahalarda 33 x10 x10=3300 yahut 1000,1500 doktora yahut yüksek lisans tezi yapılmamışsa yakın tarihten nasıl ders alınacaktır ?

***

Ağustos 2019 / Dr.Erol MÜTERCİMLER, Haber Türk kanalında Veyis ATEŞ'in sorularını cevaplandırdığı programda  önemli yorumlar yaptı, "Tek derdim, ülkem..Tarih ve coğrafya kaderdir .Akıl oyunu akıl oyununu bozar.Akıllı oyunu da akıl oyununu bozar .Strateji, benim ne düşündüğümü karşımdakinin de düşündüğünü bilmektir." dedi. "Türkiye'nin geleceğine kurulan komplolara karşı" hazırlıklı olunması gerektiğini hatırlattı.

***

Ağustos 2022 / Prof Dr. Abdülkadir DONUK'u kaybetmiş olmanın üzüntüsü içindeyiz. 74 yaşında, kemal çağında rahmet-i Rahman'a kavuşan Abdülkadir beyi 53 yıl önce fakülteye başladığım 1969'da tanımıştım. Çok sevdiğimiz hocalardan rahmetli İbrahim Kafesoğlu'nun asistanıydı. Sık sık bizim Türkoloji koridorundan geçer, Tarih bölümüne doğru yürürdü. Kravatsız, sportmen ve rahat tavırlı böyle bir gence bilim adamı adayı demek kolay değildi ama aradan geçen yıllar bu çekik gözlü, Asya çehreli ağabeyimizin zaman içinde bizi dahi yakından takip ederek akademisyen olmamız yönünde teşvik ettiğini, sahiplendiğini memnuniyetle ve şükranla fark ettik. Mütevazı, efendi, sakin mizaçlı, mütebessim ciddiyeti içinde tavizsiz milliyetçi Abdülkadir Bey'in vefatı ile "bu cihanın bir yanı daha yıkıldı". Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun.

***

Ağustos 2023 / Okul arkadaşımız, ağabeyimiz Mehmet Özyazgan Beyin vefat ettiğini duydum, çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Yaprak dökümü devam ediyor. Yetiştirilmesi zor bir nesil elden gidiyor. Türk Eğitimindeki seçme Anadolu çocuklarını bir daha arayın da bulun bakalım ey gafil siyasetçiler ! Bu çocuklar 50-60 yıl önce köylerden, kasabalardan üç büyük şehre yatılı gönderilerek yetiştiler. Çok çalışkandılar, alçak gönüllü idiler. Yegâne dertleri, vatanlarının selameti ve memleketin evlatlarının iyi yetişmesi idi. Son kalanların da kıymeti bilinmez ve onlarla görüş alış verişinde bulunulmazsa hâlimiz yamandır. Ümitsiz değiliz ama kaşlarımız çatıktır. Mehmet beyin ruhu şad , mekânı cennet ola inşallah...

***

Ağustos 2014 / BİR DAHA BÖYLE BİR NESİL GELİR Mİ ?

Ağabeylerinin ve hocalarının ardından sadakatle giden, onların öncekilerden devraldığı emaneti şerefle taşıyan, Osmanlının son neslinin çocukları, Cumhuriyetin birinci ve ikinci nesli, okuyan, düşünen, dinleyen, yazan ve güzel konuşan, davası, derdi olan, çatal yürekli, gözü kara bir bir nesil: N.Atsız, Peyami Safa, Arif Nihat, Nurettin Topçu, N.S. Banarlı, Orhan Şaik, C.Meriç, A.Kabaklı, İ.Kafesoğlu, M.Ergin, N.F. Kısakürek, S.Ayverdi, T. Banguoğlu, F.Sümer, M.Kaplan, F.K. Timurtaş, N.Hacıeminoğlu, R, Doksat, M. Eröz, E.Güngör, S.A. Arvasi, O.Turan, A.Songar,Y.Öztuna, Karakoçlar, N.Y.Gençosmanoğlu, D.Cebeci ve Altan Deliorman....Bu nesil unutulmamalıdır. Kitapları okunmalı, hatıraları diri tutulmalıdır. Ruhları şad olsun. eylesin

***

Ağustos 2024 / Bugün 23 AĞUSTOS, ÇALDIRAN ZAFERİNİN TAM 510. YILI...

23 Ağustos 1514 - 23 Ağustos 2024......Farkında mısınız ? Sekiz yıllık padişahlığında devletin sınırlarını iki mislinden de öteye taşıyan, devlet hazinesini altınla dolduran, günümüzde ecnebinin oyuncağı olmuş İslam aleminin liderliğini kazanan; Fatih'in torunu,Bayezid'in oğlu, Kanuni Sultan Süleyman'ın babası, sultan oğlu sultan, ilk halifemiz Yavuz Sultan Selim Han'ı hatırlıyor musunuz ? Ruhuna fatihalar gönderiyor musunuz ? Her alanda Kahramanlara hasret kaldığımız dünyamızda "yavuz" şahsiyetinde "selim" hassasiyetinde her an "Allah'la beraber olmanın şuurunda" devletluları artık nasıl yetiştireceğimizin telaşına düşüyor musunuz ? Siz de Arif Nihat Asya gibi " Nerde o çağlar ki.." Diye başlayan "destan hamuruyla yoğrulmuş" yiğitlerin doğacağı günlerin mechul ana ve babalarını özleten yarınların mısralarını mırıldanıyor musunuz ?

***

Ağustos 2019 / Olacak şey midir ?  Sigaraya bir yılda 60 milyar liramız gidiyormuş..

Hem de neredeyse hepsi yabancı marka...Son yirmi yılda bize neler oldu ?

Bindiğimiz dalı kesme uzmanı olduk. Sigara içenlere Allah akıl versin…

***

Ağustos 2019 / İDLİB'de neler oluyordu ? Ya şimdi neler var ? Bu sessizlik nedir ?

Adını bilmediğimiz yerler oğreniyoruz. Bir zamanlar Rusya destekli Suriye ordusu Han Şeyhun ilçesini de ele geçirmiş. Kendi halkına zulmetmiş. İlk muhalifler zamanında buradan çıkmışi 9.Gözlem noktamız da oradaymış. Hama ve Halep'e giden yolların yakınında stratejik bir bölgeymiş. Bu gelişmeler devam ederseymiş, yüzbinlerce sivil Türkiye'ye doğru gelirmiş, diyorlardı…Allah bütün mazlum ve masumları korusun. Kuvvetli devlet ve sağlam duruşlu millet olmak zorundayız. Büyük imtihanların arifesindeyiz... Kaşlarımız çatık, ellerimiz duadadır... Allah kâfirleri ve zalimleri kahretsin.

***

Ağustos 2019 / Prof.Dr.Mustafa ÖZTÜRK diyor ki :

* İnsanın ahlak öğretmeni vicdandır...

* Güven zor kazanılan kolay kaybedilen bir şeydir..

* Kelimelerin sicilleri, çağrışımları birbirinden farklıdır.

***

Rahmetli Prof.Dr. Süheyl ÜNVER’i, fakülte son sınıfta iken tanımış,1973'te yönetiminde bulunduğum Lokman Hekim Dergisi için yazı almıştım. Güler yüzlü, çalışkan, Yahya Kemal sohbetinde bulunmuş bu değerli âlim ve sanatkâr Hocayı sonraki yıllarda da dinlemiştim. Ruhu şad olsun...

***

16 Ağustos 2024 / Sakarya Arifiye İlköğretmen Okulu, Öğretmen Lisesi ve Eğitim Enstitüsü'nde 1975-78 arasında 3 yıl beraber görev yaptığımız Tarih Öğretmeni Kâzım OĞUZ kardeşimizin bu gün memleketi Isparta Yalvaç'ta rahmetli olduğunu üzülerek haber aldık. Kâzım Bey tam soyadı gibi has bir "OĞUZ EVLADI" idi. Sesiyle, heybetiyle, efendiliği, nezaketi, manalı gülümsemesi, nükteleri, millî konulardaki hassasiyetiyle, ciddiyetiyle, tavır ve edasıyla tam bir Anadolu çocuğu idi. Hasretler diyarı Anadolumuzda hoş sada bırakarak gitti, bize hatıralar kaldı. Arifiye camiasının ve dava arkadaşlarımızın başı sağ olsun. Böyle yiğitler yetiştirenlere helal olsun. Eşine ve aile efradına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Fatihalar olsun. Ruhu şad, mekânı cennet olsun inşallah...

***

Ağustos 2015/ Evlatlardan şikâyet edilmemelidir. Ne ekilirse o biçilir.

Vefasızlık ve nankörlük, şaşılacak bir şey değildir ve ne yazık ki insanîdir. Sade yaşamalıdır, tedbirli olunmalıdır. Gençler kendini kurtarsın yeter. Herkesin derdi kendine. Selam versinler hal hatır sorsunlar kâfi. Aranılmamak kötü. İşte o zaman üzülmek normaldir.

Yardım, evlattan değil sosyal devletten beklemeli...

***

Ağustos 2013 / ÜÇ KEMAL'DEN DÜŞÜNCELER :

Namık Kemal der ki : "Hazır ol cenge, ister isen sulh u salah ." (Barış istersen savaşa hazır ol !"

Mustafa Kemal der ki : "Millet hayatı tehlikeye girmedikçe, savaş bir cinayettir...."

Yahya Kemal der ki :

“26 Ağustos 1922

Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya rabbi

Senin uğrunda ölen ordu budur ya rabbi

Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyet namın

Galib et çünkü bu son ordusudur, İslam' ın...”         

***

3 Ağustos 2014 / Torunum Ramazan Kerim Mete Bey'in 40. Günü münasebetiyle

okuttuğumuz Mevlid şöyle başlar :

“Allah adın zikredelim evvela;  / Vacip oldur cümle işte her kula;

Allah adın her kim ol evvel ana ;  / Her işi asan eder Allah ona.....

 “HOR BAKMA KİMESNEYE, HİÇ KİMESNE BOŞ DEĞIL...” YUNUS EMRE

Söyleyen Yunus olunca bir daha düşünmeli.. Biz en az 40 yıldır düşünmekteyiz. Eminim siz daha fazla...Bu anlatılan kanaatimce ferdi olgunlaşmada sükut merhalesidir, cihada engel değildir. Kılıç her an kınından çıkmaya hazırdır efendim. Bizim zaten şu günlerde kaşlarımız hep çatıktır.. Atımız da huzursuz kişnemektedir...

Yunus Emre der ki: Dövene elsiz gerek / Sövene dilsiz gerek /

Derviş gönülsüz gerek / Sen derviş olamazsın...

***

AMERİKAN KONGRESİNDE KÜRSÜDE KONUŞAN YALAN UZMANI VE ONU 49 DEFA AYAKTA ALKIŞLAYANLAR, ASLA UNUTULMAMALIDIR. ONLAR İÇİN VAR OLAN BİR NEBZECİK DEMOKRATİK SEMPATİMİZ SIFIRIN ALTINA İNMİŞTİR..."TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR !" SÖZÜNÜ 50-60 YILDIR BOŞUNA HAYKIRMAMIŞIZ...

***

Temmuz 2021 / Kendi yağımızla kavrulmak varken dışa açıldık, elimizdeki güzellikleri mütevazı sade hayatımızı ne hâle getirdik...Memleketi yolgeçen hanına çevirdik, her gelen geçene bir de sevindik...Ata emaneti toprakları, ağacıyla, kuşuyla , kurduyla korumayı bilemedik, gereken tedbirleri layıkıyla alamadık ki bunlar oldu...Allah sonumuzu hayreylesin...

***

Temmuz 2022 /  · Geçen akşam Kanal 24'te Doç. Dr. Gözde SAZAK Hanımın "Altın Hun Hazineleri ve Kutlu Manalar" kitabı üzerine zevkli bir program seyrettik. Kanal 7'de "Bahar Kapıda" isimli gezi programında Şırnak-Cizre'yi tanıtan Bahar Hanımı da seviyeli ve müzikli üslubu, tavrı, edası, insanlarla iletişimdeki samimiyeti ve çocuk sevgisi dolayısıyla ayrıca tebrik ediyoruz. Biz millet olarak her bakımdan çok zenginiz. Her şeye rağmen istikbalimiz parlaktır inşallah...Derken Bahar hanımın ertesi gün BİTLİS-Ahlat'ı tanıtan progamını seyrettim, çok duygulandım ve beğendim. Millî oyun ekibini hazırlayan Ahlatlı Güven Hoca'nın sözü çok yerindeydi : "Ahlat, Türklüğün kalbidir. Alpaslan ordusuyla buradan Malazgirt'e gider..."

***

Temmuz 2022 / S.Ahmet Arvasi ender yetişen kıymetli hocalardandı. Ruhu şad olsun. Evinde çayını içmek, o günün ikindi namazını kendisinin imametinde kılmak, dergi için şiir veya yazıyı bizzat Erenköy'deki evinde kapısında selamla birlikte alıp gitmek gibi güzel hatıralarım vardır...Tam bir "essah muallim" idi rahmetli..

***

Temmuz 2024 / Çok seslilikten rahatsız olmamalı. Muhataplarımız çocuk değildir. Belgelerden rahatsız olmamalı, hatalardan ders almalı. Ben Millî Mücadele lideri rahmetli dedemin hemşehrisi rahmetli Gazi Mustafa Kemal Paşa'ya ve arkadaşlarına daima saygı duydum. Bu konularda okuduklarım, on binlerce sayfayı bulur. Sosyal Medyanın azizliklerinden çekinirsek iki laf edemeyiz. Sohbete vesile oluyor.  Atatürk aleyhinde benim sayfamda laf edilemez. Ben 72 yaşında sürekli okuyan, düşünen, yazan ve istişare eden, bahsettiğiniz konularda alabildiğine tecrübeli bir insan sayılırım. Sıradan tahrik ve kelime oyunlarına iltifat etmeyecek kadar da dikkatliyim. Yarım asır boyunca yazdıklarımı ve konuştuklarımı herkesin bilmesini bekleyemem. Bazı zamanlarda da susarak mesaj vermeyi tercih ederim.

*** 

Temmuz 2024 / HABER TÜRK KANALINDA FARUK AKSOY'UN SUNDUĞU PROGRAMDA DR. LÜTFİ ÖZŞAHİN'İ DE DİNLEDİK. BU POGRAMDAN İBRETLİK VE CAN SIKICI CÜMLELER ,TESPİTLER VARDI :

* HİTLER'İN SUBAYLARI VE KADROSU DA ÇOK EĞİTİMLİYDİ...

* YAHUDİLER 'DEN ÖNCE FİLİSTİN'DE KİMLER VARDI ? KENANÎLER VESAİRE.. ONLARIN TORUNLARI DA BU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKMASINLAR MI ? O ZAMAN NE YAPACAKSINIZ ?

* ABD'DE TEOPOLİTİK BİR KONUŞMA YAPAN "NEDEN YÂHÛ ?!" DA DENİLEN MOİZ OĞLU VE ONU DİNLEYEN ADETA AYNI CEMAATİN MENSUPLARI "KİPA"LI VE YARI SİYONİST, GÜYA DEMOKRATLAR AKILLARINCA "TANRI'YI KIYAMET'E İCBAR" EDECEKLERMİŞ..

* HRİSTİYAN SİYONİZMİ" VEYA "EVANGELİZM" ANLAŞILIR GİBİ DEĞİLDİR. DEMOKRATLIK TEOKRATLIKLA KARIŞIR MI ?

* TÜRK VE İSLAM ÂLEMİNDE KESKİN BİR UYANIŞ VE ÇALIŞMA DÖNEMİNE GİRMEK ŞARTTIR. KORKMADAN, KARARAN UFUKLARI RAHMET BULUTLARINA ÇEVİRMEK, ALLAH'IN YARDIMIYLA DAİMA MÜMKÜNDÜR...İNŞALLAH...

***

Temmuz 2013 / Muhalif ve reaksiyoner olmak yetmez arkadaşlar..

Eldeki fırsatları, imkânları başkalarına kaptıranlar ve alternatif tedbirler geliştiremeyenler, ömrümüzün 40-45 yılı boyunca "Hep biz haklıyız.. Siz bilmezsiniz.." diyenler, çocukları dahi "mektebe gitmeden üstad yapanlar", dedikodularla yaşayanlar, kimseleri beğenmeyenler, okumayanlar, yazmayanlar, istişare etmeyenler, herkese ve her şeye şüpheyle bakanlar varken ve bu kadar çok iken daha çook yazılar yazılır, dedikodusu da bize düşer...Yukarıdaki söz yanlış mı arkadaşlar ? Mağdurlar yaratıldı, hepsi kahraman oldu.. Haklılar ve sade yaşayanlar ise neredeyse kanun dışı olacak.. Özeleştiri olmadan toparlanılamaz. Kültürlü, halkla bütünleşen ve onun hassasiyetlerini temsil edecek lider kadroları yetişmeden ve görev almadan da agresif ve hep itirazcı üslüplarla bir yerlere çıkılamaz. Halkın tabiryle "Ne uzalır ne kısalır,olduğu gibi kalınır.." Ne yazık ki biz 40 yıllık çizgimizden sapmadık ama yeni yetmeler okumuyor, düşünmüyor, Orhan Veli gibi yaşıyorsa bilmem ki ne demeli. Allah büyüktür, gün doğmadan neler doğar..

Hayırlısı olsun.

***

Temmuz 2022 / “YEDİ GÜZEL ADAM” yetmez.! Bence 1300 yıllık yazılı millî kültür tarihimiz, dilimiz ve edebiyatımızda adı geçen YEDİ YÜZ YETMİŞ YEDİ GÜZEL ADAM veya İZ BIRAKANLAR düşünülmeli, eserleri okunmalı, dinlenmelidir. Siz de kendi sembolik, realist ve idealist ölçülerdeki 40'lık, 99'luk, 333'lük, 1001 eserlik, isimlik listelerinizi niye yapmayasınız ki ? Düşünün, ekleyin, çıkarın, tercih sizin.

* Bilge Kağan * Satuk Buğra Han * Ahmet Yesevi * Yusuf Has Hacib * Kâşgarlı Mahmud * Dede Korkut * H.Bektaş Veli * Yunus Emre * Süleyman Çelebi * H. Bayram Veli * Ali Şir Nevaî * Sinan Paşa * Alpaslan * Melikşah * Nizamülmülk * Kılıçarslan * Osman Gazi * Fatih * Yavuz Sultan Selim *Kanunî  * Mevlana * Fuzulî * Bakî * Nef'î * Nedim * Şeyhülislam Yahya * Şeyhî * Şeyh Galib * Evliya Çelebi * Kâtip Çelebi * Ebulgazi Bahadır Han * Babür Şah * Gazi Giray Han *Cem Sultan * Mimar Sinan * Barbaros Hayreddin Paşa * Selahaddin Eyyubi * Karacaoğlan * Pir Sultan Abdal * Nasreddin Hoca * Gül Baba * Saltuk Baba * Somuncu Baba * Emir Sultan * Ahi Evran * Akşemseddin * Eşrefoğlu Rumi * Ebussuud Efendi * Dede Efendi * Itrî * Hacı Ârif Bey * Dadaloğlu * Köroğlu * Kaygusuz Abdal * Dertli * E. Emrah * Namık Kemal * Cevdet Paşa * A. Mithat Efendi * Abdülhak Hamid * Gazi M. Kemal * Karabekir Paşa * Fevzi Çakmak * İsmet İnönü * Celal Bayar * Mehmet Âkif * Tevfik Fikret * Cenap Sehabettin * Halit Ziya * Şemseddin Sami * Gaspıralı İsmail * Halide Edib * Ömer Seyfeddin * Süleyman Nazif * Ziya Gökalp * Ali Emiri Efendi * Ahmet Rasim * H.Cahit Yalçın * Yahya Kemal * Refik Halit * Yakup Kadri * Ahmet Haşim * Falih Rıfkı * Reşat Nuri * A. Adnan Adıvar  * Halide Edip * İsmail Habib * M. Fuat Köprülü * Hamdullah Suphi * Hüseyin Rahmi *A. Nihat Asya * Elmalılı M. Hamdi Yazır * Erzurumlu İbrahim Hakkı * A.H.Tanpınar * A. Nihat Tarlan * A. Şinasi Hisar * Peyami Safa * Nihal Atsız * Münir Nureddin * Sadettin Kaynak * E. Hakkı Ayverdi * Suut Kemal * Nurullah Ataç * Hasan Ali * Sabahattin Ali * Tahsin Banguoğlu * R. Rahmeti Arat * Halil İnalcık * Necip Fazıl * Nazım Hikmet * Kemalettin Kamu. * N.Halil Onan * Sait Faik * Orhan Şaik * Ahmet Kutsi * Ahmet Muhip * Orhan Seyfi * Faruk Nafiz * Tarık Buğra * Fazıl Hüsnü * Şevket Rado * C. Şakir Kabaağaçlı * Kemalettin Tuğcu * Muhtar Avezof * Şevket Süreyya * Mehmet Kaplan * Oktay Aslanapa * Alpaslan Türkeş * Süleyman Demirel * Necmettin Erbakan * Turgut Özal * Âşık Veysel * R. Oğuz Arık * N. Sami Banarlı * İbrahim Kafesoğlu * Mümtaz Turhan * A.Nimet Kurat * Z. Velidi Togan * Osman Turan * R. Ekrem Koçu * H. Ziya Ülken * Z. Fahri Fındıkoğlu * Nurettin Topçu * Ahmet Kabaklı * F. Kadri Timurtaş * O. Nedim Tuna * Fuat Sezgin * Sabahattin Zaim * Sezai Karakoç * O. Yüksel Serdengeçti * Attila İlhan *Ayhan Songar * N. Yıldırım Gençosmanoğlu * Bahattin Karakoç * Talat Tekin * Mehmet Eröz * Ali Ekber Sabir * Genceli Nizami *Erol Güngör * Samiha Ayverdi * Mahtum Kulu * Hüseyin Şehriyar * Sultan Galiyev * Yılmaz Öztuna * Atilla İlhan * R.Ekrem Koçu *Bahtiyar Vahapzade * Cengiz Dağcı * Cengiz Aytmatov * Zeynep Korkmaz * Turan Yazgan * Turgut Özakman * Oktay Sinanoğlu * Doğan Aksan * Özcan Başkan * B. Sıtkı Erdoğan * S. Ahmet Arvasi * Muharrem Ergin * M. Necmettin Hacıeminoğlu * M. Niyazi Özdemir * Yücel Çakmaklı * Emin Işık * A.Mertol Tulum * Taha Akyol * H. Celal Güzel * Y. Nuri Öztürk * Barış Manço * Cüneyt-Ayten Gökçer * Yıldız - Müşfik Kenter * Orhan Okay * Ergun Göze * M. Necati Sepetçioğlu * Altan Deliorman * A.Bican Ercilasun * Çetin Altan * Emine Işınsu * Sevinç Çokum *Ayvaz Gökdemir * Tuncer Gülensoy * Günay Karaağaç * Kemal Eraslan * Haluk Dursun, Beşir Ayvazoğlu, Turgut Güler…

***

Temmuz 2023 / SAVAŞ YILLARINDA AÇLIKTAN ÖLEN "YATIK EMİNE"NİN FİLMİNİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ...Sabah sabah canım sıkıldı. TV kanallarında haber ararken TV360'ta değişik bir film gördüm ve durdum. Yıllar önce seyrettiğim can yakıcı bir film : Yatık Emine...Refik Hailt KARAY'ın bir hikâyesinden senaryosu yazılarak Ömer KAVUR tarafından ustaca hazırlanan bir film. Youtube'den bulup seyretmenizi ve biraz hüzünlenmenizi tavsiye ederim. Savaş yıllarıdır. Zavallı Emine sonunda açlıktan ölür. Doğrudur, değildir, orasında değilim. Bugünlerde nerede ne acılar yaşandığını sanki biliyor muyuz ? Millî Mücadele yıllarını unutmayalım... Nankör olmayalım...

***

Temmuz 2023 / Güvenilir kaynaklardan aldığımız habere göre; rahmetli babamın ortanca torununa yeni unvanı tevdi edilmiş. Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Türker Tekin Ergüzel'i tebrik ediyoruz. Bu merhalede hayırlı hizmetlerinin devamı hususunda başarılar diliyor, aile efradıyla birlikte sağlık ve afiyetler temenni ediyoruz. Allah utandırmasın, Allah yardımcısı olsun. Babasına bu unvan nasip olduğunda kendi kendine demişti ki : ” Ey gönül, şimdi tevazuyu, dörde, sekize katlama zamanıdır.” Kara nefsim ise bu duadan pek hoşlanmamıştı...Hayırlı, uğurlu, kademli olsun inşallah...Allah bütün gençlerimizi korusun...

***

Temmuz 2024 /  AZİZ İSTANBUL kitabı , 1969'da Üniversiteye başladığım yıl, beş liraya alıp seve okşaya okuduğum 1000 TEMEL ESER'den birinci hamur kâğıda basılmış, beni Yahya Kemal'le tanıştıran ilk kitaptır... Bu diziyi ve sonraki 1001 TEMEL ESER'in hepsini aldık ve okuduk. Sonra, Ötüken, İrfan, Yağmur. Hareket, Töre-Devlet Yayınları ... derken sayısı binleri aşan millî kitaplara ulaştık. Okuyan nesil olmak önemlidir. Onları kimse yanıltamaz. Bizi şuurlandıran hocalarımıza rahmetler olsun... 

***

Temmuz 2023 / YEŞİLIRMAK AKAR GİDER, KARADENİZ'E DOĞRU...

Ben Tokat-Zile'de doğdum, 7 yaşıma kadar orada, ilkokul 3 ve 4’te 2 yıl Amasya'da yaşadım, arada birer dönem, ilkokul 2’de iken  altışar ay, Adana ve İzmir hatıraları da  var. 2 yıl Tokat'ta İlköğretmen Okulu , 5 yıl da İstanbul'da Çapa Yüksek Öğretmen Okulu’nda yatılı olarak ve İstanbul Edebiyat Fakültesi’nde  okudum. İlkokul sonu, ortaokul ve sonraki 6 yılımın yaz tatilleri (1966-72) ise yaklaşık toplam 7-8 yılım,Taşova'da geçti. Çocuklarımın annesi hocânım da buralı bir muhacir ailenin  kızıdır. Sağ olsun, var olsun. Buraların insanları iyidir. köylüleri iyidir, okumuşları iyidir...Kütahya, Yozgat-Çekerek, Adapazarı –Arifiye, Isparta-Şarkikaraağaç, Kütahya, Bilecik-Bozüyük ve İstanbul ile Sakarya Üniversitesi’nde, toplam yarım asrı geçen meslek hayatımda yaşadıklarımı ise zaman zaman yazmaya çalışıyorum, bana bu tecrübeleri yaşatan yüce Mevla’ya şükrediyorum…

***

Temmuz 1922 / aHBR'deki HATIRLA"1998" adlı belgesel programda gösterilenler,  "kırk açıdan" düşünülmeli, değerlendirilmeli ve bir daha siyasetin zaafa düşmemesi, ağır bedeller ödenmemesi için sağlıklı bir demokrasi bir daha asla bozulmayacak şekilde yerli yerine oturmalıdır. Programı seyrederken rahmetli hocam Prof.Dr. Mehmet Kaplan'ın bir yazısında geçen "Kalabalıklar düşünmez, davranır." sözünü acı acı düşündüm. Demagoji tehlikelidir, vicdanî kanaat, samimî inanç ve bilim esastır. Allah sonumuzu hayreylesin, tarih şuurundan, mukayeseli yorumdan, verimli-bereketli üretkenlikten ve çalışkanlıktan ayırmasın...

***

2 / FİGANLAR ÜLKESİ TVnet'te "Afganistan'da 40 gün"

adı verilen yarı belgesel nitelikte bir gezi ve tanıtma programının 2. bölümünü seyrediyorum. Çok canım sıkıldı. Zavallı Afganistan, 40 yıldır adının manasına uygun tam bir "figanlar ülkesi"dir. Perişanlık, fakirlik, sahipsizlik, açlık, düzensizlik, hukuksuzluk, uyuşturucu madde bağımlılığı...Saymakla bitmeyecek dertlerin ortasında kahramanlarına hasret bir Müslüman ülke. 8-10 milyonu da Özbek Türkleri...Günümüzün zengin İslam ülkeleri ne işe yarar ? Kaşlarımı çatıyorum. O boynu incecik çocuklar arasından inşallah kahramanlar yetişir...Millî Mücadelemizin 100 yıl önceki kahraman kadrosunun kıymetini bilmeyenlere yazıklar olsun...

***

Temmuz 2017 / Haber-Türk TV kanalında "Çıkış Yolu" programında

eski öğrencisi Sami Altınkaya' nın yönelttiği ekonomi ağırlıklı soruları cevaplarken eğitim konularına da temas eden  Prof.Dr.Mithat MELEN'in bizim de katıldığımız görüşlerinden bazıları :

* Türkiye'nin bir numaralı meselesi eğitimdir. * Eğitim ekonomisi diye bir gerçek var.

* Eğitim, dışında kalamayacağımız bambaşka bir dünyadır... * Hele temel bilimlerde asla geri kalınmamalıdır. * Tecrübeli hocaların enerjisi, uzmanlık alanlarından uzaklaşmamalı, derslerde yarına genç yetiştirmek yerine, yöneticilik göreviyle tüketilmemelidir.

***

Temmuz 2017 / Yakın tarih de unutulmamalı, uzak tarih de...

Yeter ki ince ve doğru bir dikkatle çalışan araştırmacıların, bilim ve tefekkür erbabının emeklerine ve eserlerine dayansın...Mahallîden millîye doğru uzansın...Yalova'dan yurdun en ücra köşesine, Türk ve İslam âleminin bütün masum, mazlum ve bazen de gafil topluluklarının daimi uyanıklık içinde olması temennilerimizle...Düşünmemize vesile oldukları için  Sayın Başkanımız Yakup Koçal Bey'e teşekkür ve selamlarımızla...

***

Temmuz 2017 / Dün akşam bir bölümünü tesadüfen seyrettiğimiz  elin gâvurunun çevirdiği Forrest Gump filminden  ibretlik bir cümle : " İleri yürümeden evvel geçmişini arkana al..." Onlar,kendi geçmişlerini ve bizimle mücadelelerini asla unutmazlar.

Ya biz ? Ya binlerce yıla uzanan yakın ve uzak tarihimiz ?

***

TEMMUZ 2020 / ALTI YIL ÖNCE (2014) PEK DE YANILMAMIŞIZ...

Bu kadın Hitler'in torunlarından biri değil mi ? Ne demek

İstiyor kİ ? Ordusuyla bu kadar oynanmasına izin veren bir millet işte böyle zor durumda bırakılır, elalemin maskarası olur. Ne Gazze'nin semalarında ne Kerkük ve Musul'un ufuklarında şöyle bir uçuveren bir F-16 görünüyor, sanki süs olsun diye bu fakir milletin vergileriyle alınmışlar ...Allah sonumuzu hayr eyleye...Meydanlarda bağıran bağırana....

***

Temmuz 2013 / " ORUÇ, KALKANDIR..."1400 yıllık İslam tarihi boyunca bin yıldır da Türk milletini şereflendirerek maddî ve manevî hayatımızı renklendiren ramazan ayı, bin bir hikmetiyle birlikte ruhlarımızı ve bedenlerimizi de şenlendirmektedir.

Orucun ( belalardan, musibetlerden koruyan) bir kalkan olduğunu söyleyen peygamberimizin temennisine uygun bir güzellikle yaşanması fırsatından ve koruyucu imkânlarından kendimizi niye mahrum bırakalım ki.."Orucun, sadece allah için tutulduğu, mükâfatını da sadece onun verdiği.." belirtilen hadisten ilham alınarak, " Ben oruçluyum.." tavrının öfkeyi, kibri ve inadı kıran terbiye edici bir tarafı olduğunu da düşünmek gerekir."Oruç, perdedir.. Ramazan'da şeytanlar zincire vurulur. Cennette reyyan kapısından sadece oruçlular girer.." denilmiştir.

Allah oruçlarınızı kabul eyleye, hepimizin dahil olduğu biz gaflet ehline de daimî uyanışlar nasip eyleye, şuurlu zamanlar yaşamayı ihsan ede...

***

Temmuz 2023 / Korkunç bir pahalılık aldı başını gidiyor.

Allah sonumuzu hayreylesin. "Ayağını yorganına göre uzatmak" böyle zamanların hatırası mıdır ? Allah fakir fukarayı muhafaza etsin. piyasa, frenleri aşınmış kuduruk bir arabaya dönmüş. Akaryakıt zamlarına rağmen trafikte azalma yok. ne tuhaf bir ülke olduk. Mazlumun âhı hangi zamanlarda aheste aheste çıkar ki ? Ben böyle zamanları pek bilmem, felek bilir...İnşallah düzelir, yola gireriz...

***

Temmuz 2023 / STAR TV'deki "HÜKÜMET KADIN" filmini çok beğendim.

Demet AKBAĞ hanım sanatının zirvesindedir. Hele okuma-yazma öğrenme macerası muhteşem. Diğer oyuncular da rollerinin hakkını veriyorlar. Yönetimlerin eleştirilmediği bir ülkede demokrasiden söz açılamaz...Hem de her zaman kara mizah şarttır...Yeter ki sular bulanmasın.

***

Temmuz 2015 / Heyyy...Hassas miting erbabı, bu manzaralar sizin ilgilendirmiyor mu ? Rahmetli Necdet Sevinç'in 10 sene kadar önce yazdığı gibi " Vatan toprakları nadide bir Türkmen halısı gibi ayaklarımızın altından çekilirken..." güya barış şarlatanları teke tek programlarında akılları sıra kelime oyunlarıyla bir sonuç alacaklarını mı sanıyorlar.? Sabrın sınırı neresidir ? Bu devrin "Harekât-ı Milliyesi" yok mudur ?

***

Temmuz 2017 / Yüce Allah; devlete, millete zeval vermesin.

Ezan susmasın, bayrak inmesin."Din ü devlet mülk ü millet" uğruna asırlardır kanını sebil eden, varlığını adayan bu aziz millet "devlet-i ebed-müddet" içre yaşamaya devam etsin..

"İ'la-yı kelimetu'llah" için fedâ-yı can edenler unutulmasın...

Aziz milletimizin feraseti ve cesaretiyle engellenen belalar, bir daha başımıza gelmesin..."Amin diyenler, didar görsün..."

***

Temmuz 2019 / YAZ DÜŞÜNCELERİ -2-

Meçhul mütefekkir arkadaşımla yağmurlu bir Temmuz ikindisinden sonra Kozyatağı'nın ulu ağaçları altındaki bir çay bahçesinde tekrar görüştük, sohbet ettik.Bana diyordu ki:

Namık Kemal'in "Hürriyet Kaside"sinde beğendiğim beyitlerden biri şöyledir ki bir hadisten hareket edilerek demokrasiye ve çok sesli düşünceye telmih yapılır.Yeniden düşünülmelidir :

"Durur ahkâm-ı nusret ittihad-ı kalb-i millette / Çıkar âsâr-ı rahmet ihtilaf-ı re'y-i ümmetten..."

* Ümmet içindeki fikir farklılıkları/çeşitliliği, zenginliktir, nimettir.

* Çok sesliliğe her zamanda ve zeminde fırsat verilirse zihinler gelişir, insanlar söyledikleri ve yazdıklarından dolayı "acaba" duygu ve endişesine kapılmaz.

* Çocukları, gençleri ve aydınları çekinerek söz eden / edemeyen bir cemiyette demokrasi gelişemez. / * Türk toplumunun hür düşünceyi, tekrar bütün esneklik ve nezaketiyle yaşaması, yaşatması şarttır. * Dayatmacı zihniyetlerle bir yere varılamaz.  * Bizim adımıza başkaları düşünemez.  * Aklımızı başımıza devşirmemiz, aslî karakterimize sahip çıkmamız şarttır.

* Aksi halde bizim için yabancı proje ve oyunların biri biter, diğeri başlar. Allah korusun her seferinde kurtulma garantimiz de yoktur. * Hani Köktürk, Uygur, Karahanlı, Selçuklu, Osmanlı?

* Türkiye Cumhuriyeti, inşallah ebediyyen payidar kalacaksa, her alanda ayağa kalkmamız, yüksek bir eğitim sistemi geliştirmemiz, üniversiteleri ehliyet ve liyakatla dolduran bilim kadrolarıyla zenginleştirerek siyasetin girmesine engel olmamız gerekir.

* Cumhuriyetin kuruluş felsefesini ilim ve tefekkür adamlarıyla işlememiz,"OKULA-KIŞLAYA-CAMİYE" politika oyunlarını ve "Diyanet dışı cemaatleri" yaklaştırmamamız gerekir.

Arkadaşım haklıydı...

Yatsıya kadar süren sohbetimiz, ezan-ı Muhammedî ile noktalandı.Sonraki görüşmemiz için vedalaşarak evlerimize döndük. İstişare ve sohbet olmayan bir cemiyetin hâli yamandır. Biz daima ümitvarız. Anadolu'daki bin yılımızın sırrı budur.İlim ve istişare.. Demokrasi ve Üniversite..Ehliyet ve liyakat...Allah büyüktür..Şaheser tekrar uyanmaktadır.

***

Temmuz 2024 /  Kader vardır. Hangi insanın nasıl bir hayat yaşayacağı kaderidir. İnsan zekâsıyla, çalışmasıyla, alın teri, göz nuru ve el emeğiyle bir yerlere gelir ve hayatını kurar. Kendi hayatımızın ve sorumluluklarımızın hesabını başkalarına soramayız. ilim yolunda ilerlemek ve hür düşünceli aydın olmak, sürekli okumak, öğrenmek, düşünmek, kıyaslamak şarttır. Kendine, iradesine ve sinirlerine güvenen dürüst insanlar da siyaset yapmalıdırlar. Kültür seviyesi yüksek olmayanlar siyaset yaparsa memleket kaybeder. Bu konularda çok yönlü ve zengin düşüncelere ihtiyaç vardır.

***

Temmuz 2015 / Vatan nedir ? "Adını söylemeli" diyor Yahya Kemal... Vatan; yaylaları, ovaları, dağları ve ırmaklarıyla, kurdu, kuşu, sığır ve davarıyla, çiçeği, böceği, meyvesi ve sebzesiyle, havasıyla, suyuyla, yazıyla, kışıyla, çoluğuyla çocuğuyla, bayrağıyla, devletiyle, ezanıyla, şiiriyle, türküsüyle, mezarları ve tarihiyle, fırınıyla, samanıyla, kangalları, kartalları ve horozlarıyla, civcivleriyle, bebesiyle, dedesiyle, akrabalarıyla, komşularıyla, arkadaşlarıyla.... vatandır... Saymakla bitmiyor. Ne kadar da zengin...

Bir de Suriye'nin, Irak'ın ve benzerlerinin durumuna bakın...20-30 yıl önceki kan gölüne döndürülen Bosna-Hersek, Çeçenistan ve Afganistan'ı düşünün... Biz aklımızı başımıza devşirmezsek, elin gâvurlarının bizim için de daha çetin planları yok mu sanıyoruz ? Ya bizim planlarımız ? Büyük gaflet !!! Hani muhteşem Osmanlı.? Gitti mi gider.. Vatanın her şeyi mukaddestir, dört elle sarılmalı, bin bir nazına katlanılmalı..Yoksa bu zalim dünya, mazlum kanı dökerken, zafer kazandığına inanıyor yahut tarihin intikamını aldığını sanıyor.. Sanki biz zulüm yapmışız gibi.. Dün, bugün ve yarın için "vatan felsefesi" yapmalı, "strateji enstitüleri" boş durmamalı..Bir Hasan Celal Güzel, bir Taha Akyol, bir A.Bican Ercilasun,... yetmez..

Başka "Yeni Türkiye Planlamaları" olmalı. Peyami Safaların, Erol Güngörlerin, Cemil Meriçlerin, Kabaklıların, Arvasilerin, Nurettin Topçuların, Kafesoğluların, Ayverdilerin...tefekkür burçları sahipsiz kalmamalı...Sadece siyasi partilerin çilesiz, ufuksuz, daralmış kadroları ile yetinilemez..

Aksi halde "Badeharabül Basra/ Basra harab olduktan sonra" uyanmak kâr etmez. 85 kanlı ülkenin beslediği söylenen "Maskeli İşid Cinneti"de bitmez..

***

Temmuz 2020 / Papa'nın üzüntüsüne katılanlar ve avanesi, Atilla, Roma'ya girmesin diye yalvarmaya giden büyük dedelerinin torunları olarak, Hun atalarımıza şükran duymaları gerektiğini hatırlamalıdırlar. Yahya Kemal Beyatlı'nın Gedik Ahmet Paşa'ya yazdığı gazeldeki :

"Çıktı Otranto'ya pür-velvele Ahmed Paşa

Tûğlar varsa gerektir Kızılelma'ya kadar.."

mısralarının ve diğer beyitlerin ne manaya geldiğini yeniden düşünmelidirler. Biz Cem Sultan'a ve babasına yapılanları unutmadık. Vatikan sakini, üzülecekse Irak'ta, Suriye'de, Doğu Türkistan'da, Yemen'de açlıktan ölen masumlara ve öldürülenlere üzülsün de göreyim azizliğini...Üzülüp durmasın, holding çapında olduğu söylenen zenginliğinin tadını çıkarsın....Kendi dininin geleceğinden de hiç ümitlenmesin. Türklük ve İslam var…

***

Temmuz 2020 / Azerbaycan sınırlarında hassas günler yaşanması sebebiyle, içerde de muhtelif gerginliklere yol açacak konulara girilmesini zamansız görüyor, arkadaşlarımın ikazlarını da dikkate alarak, meseleleri "uzman ilim erbabına teslim etmeyi" daha insaflı ve mantıklı bulduğum için tartışma dışı kalıyorum.. Keşke üslupta daha sabırlı olabilseydik..Kim kimin kafa yapısını ve hayat felsefesini kolay kolay değiştirebilmiş ki ? Hepinize selam ve muhabbetlerimle…

***

Temmuz 2014 / Milletimizin değer verdiği sözlerinden, dualarından biri: ALLAH, DEVLETE, MILLETE ZEVAL VERMESIN.... Devletine zeval gelen milletlerin ne hale geldiğini görüyoruz....Birlik olmalı birlik...Ittifaklar artmalı,yarına hazırlanılmalı...Çünkü partizanlık, Âkif'in dediği gibi, tehlikelidir : Girmeden tefrika bir millete,düşman giremez ; Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez....Milli davalarda parti mensubiyeti ikinci plana düşmez mi ? Esas olan vatan, bayrak, devlet ve millettir..Ecdadın dediği gibi  : " Din ü devlet mülk ü millet"

***

15 / Temmuz 2020 / Bugün BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ'nde manalı bir tören yapıldı. Aziz şehitlerimiz için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'ân-ı Kerim tilavetinden sonra 15 Temmuz "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" münasebetiyle bir şehit babası ve gaziyi dinledik,duygulu bir şiir ve o meş'um geceden görüntüleri takiben Rektör Beyin günün mana ve önemine dair ders, tespit ve tavsiyelerinin yer aldığı, Kurumsal İletişim sorumlusu Serpil BÖCEK Hanımın sunduğu programda biz de mütevazı bir konuşma yaptık. Allah bu milletin istiklaline ve istikbaline kastedeceklere fırsat vermesin...

***

Temmuz 2013 / Yaz Ramazanı’nda Dua…Allah oruçlarınızı kabul eyleye...

Fakir fukarananın gönlünü ve midesini hoş eyleye, sair zamanlarda bizleri açlıkla terbiye etmeye, bir lokma ekmeğe muhtaç bırakmaya...Nimetlerin kadrini kıymetini bilenlerden eyleye...Bir damla suyun, bir parça ekmeğin, hafif esen serin rüzgârın, gölgenin ve tebessümün kıymetini bilenlerden eyleye inşallah…