Siyaset günden güne kirleniyor farkında mısınız?

Gerçi farkında olsak ne olmasak ne?

İktidar gücünü elinde bulunduranlar bu imkanları gayet rahatlıkla ve tek taraflı olarak kullanıyorlar. Muhalefet çok da kullanamıyormuş böyle imkanları yokmuşmuş falan umurlarında bile değil nokta kadar.

Eskiden de siyasiler arasında iki yüzlü siyasetçiler vardı, bunlar tecrübe ile sabit o günleri görüp yaşayanlar tarafından.

Fakat günümüzde bu bahse konu siyasiler iyice çok yüzlü insanlara dönüşür oldular hiç bir dönem olmadıkları kadar...

Bir öyle bir böyle konuşuyorlar ve kendilerine hatırlatıldığında da kabul etmiyorlar maalesef.

Özellikle iktidardakiler sürekli muhafeleti suçlayarak sanki onlar iktidarmışlar gibi algı yaratıyorlar ve bunuda başarıyorlar...

Nasıl başarmasınlarki üç yüz tv kanalının 297 si onlar için propaganda yapıyor,gün yirmi dört saat.

Yani bu ortamda ne kadar dürüst,doğru,gerçekçi ve ayrıca üretken politika yaparsanız yapın,sesinizi kimse duymuyor halka ulaşmakta güçlük çekiyorsunuz.

Suuidi kralının ölümünde yas ilan ilan eden malum yönetici kadrolarımız, ON İKİ şehidimize sıra gelince bırakın yas ilan etmeyi,yas ilan edin ondan sonra meclisteki ortak bildiriye imza atalım diyen CHP genel başkanını teröristlerle birlikte saf tuttu diyerek,asılsızca ve mesnetsizce suçluyorlar.

Yani kendi hatalarını ve sorumluluklarını kabul etmeyerek,halkımızı yanlış bilgilendirip dezemformasyona sevk ediyorlar ve bütün suçu hatayı muhalefete yükleme yöntemini uyguluyorlar.

Geçtiğimiz salı günü mecliste yapılan grup konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı sayın Özgür Özel, bu tür kara propaganda uygulayanlara karşı yumruklarını kürsüye vura vura,haklı olarak iktidara ve ortaklarına gereken cevapları vermiştir.

En kayda değer cevaplarından birisi ise şudur.

Şehit cenazasinde kendini bilmez bir takım kişilerin o ortamda atılmaması ve söylenmemesi gereken,bir takım nahoş sözlerin hedefinin kendisi olmadığını,bunu bahane edenlerin,şehidimizin ailesine ve yakınlarına saygısızlık ettiklerini belirterek,buna çok çok üzüldüğünü ifade etmiştir.

Bu da gösteriyor ki CHP artık daha aklıcı daha üretken ve halkla içi içe olarak siyaset anlayışı sergileyecek ve basit ve kirli propaganda oyunlarına ve manevralarına kapılmayacak,tam tersi siyaset üretecektir.

Sayın genel başkanımızın konuşmasını ve sağduyulu akıllı siyaset üretmesini ve tabiki delile bilgiye belgeye dayalı bilimsel cevaplar halkımızın nezdinde olumlu karşılanmış ve büyük takdir toplamıştır.

"Kötü insanlar" bizden öteki yanağımızı uzatmamızı beklemesin....

İşte öyle.... Birgülce