Hayat şartlarının ağır yükünü taşımakdan fırsat buldukça elimizde kalan tek şey,sosyal faaliyet olarak tabi evde oturup tv başında dizi izlemek.

Yani son yirmi yılda önceden yapabilidiğimiz gücümüzün yettiğince değerlendirebildiğimiz hiç bir sosyal faaliyet kalmadı.Ekonomik şartların gittikçe zorlaştığı bu ortamda geçinebilmeyi bırakın,karın tokluğuna çalışıyor insanlar.

Tabi bu arada malum medyanın ülkemizi Norveç ,İsveç,Hollanda zannetmesi ve bu şekilde pohpohlaması da işin başka bir acı boyutu elbette.

Özellikle sosyal medya başta olmak üzere  yazılıp çizilenler malum.Cemaatler,tarikatlar ve onların yapılanmasının sivil toplum olarak lanse edilmesi neticesinde aldılar başlarını yürüyorlar son hızla.

Onlara laf söylemek en küçük bir yazı yazmak yahut eleştirmek hemen tepki görüyor ve kim yaparsa yapsın anında karşı saldırı olayı meydana geliyor.

Son günlerde Fox TV de bu yapılanmaları gündeme taşıyan bir dizi yayınlanmaya başlandı.

Aman Allah'ım daha dizinin ilk bölümünden sonra şikayetler başladı, malum cenahın taraftarları tarafından ve rütük harekete geçerek bu TV kanalına iki yayın durdurma ve dokuz milyon para cezası kesildi...

Peki iki hafta sonra ne oldu biliyor musunuz?

O dizi bütün TV kanallarında her alanda uzak ara birinciliği sildi süpürdü.

Valla kimler utandı,kimlerin yüzü kızardı bilemiyorum ama bu dizi ülkemizin gizli kapaklı kapılar arkasında olan bitenleri gün yüzüne çıkardı ve onların ortamlarında ki karanlığı ışığa çevirdi ve insanlar gerçekleri gördü.

Peki ne kadarını?

Bana göre devede kulak bile değil.

Tüm oyuncuları ve yapıma emeği geçenleri kutluyorum. Bana göre oyuncu kadrosu mükemmel seçilmiş.

Konusu ve senaryosu ders verici özellikte.Hiç bir gruba saldırı yok,tersine derinlemesine tahlil var.İyisiyle kötüsüyle zıt anlayışa sahip kesimlerin yanlışları ve doğruları seyircinin önüne konuyor.Yanlışların anlatımı her zaman rahatsız edicidir.İşine gelmeyenler duymak görmek istemezler,çünkü yanlış olduğunu biliyorsunuzdur ama içinize işlenen öğretilerden ve fikirlerden kopmanız artık çok zordur .

İşte tam bu noktada Kızıl Goncalar her iki kesimede gerçekleri gösteriyor.O yüzden tek taraflı düşünüp,buna kızmak değil teşekkür etmek gerekir.

Toplumsal konulara değinen diziler onları izleyen seyirciye her zaman yol gösterici olmuştur.İnsanların düşünmesini sağlar.Böyle bir yapımı cesaretle ekranlara taşıyan,emek veren herkese Türk halkı adına teşekkür ediyorum.
İşte öyle...
Birgülce