Bazen Prof. Dr. Şakir Akça' ya, bazen, Prof. Dr. Mehmet Okuyan'a atfedilen "Kur'an' da Neler Yok" listeleri paylaşılıyor.

O listelere insafıyla göz atanlar görecektir ki, listelerde yazılanlar gerçekten doğru olsa ortada ne İslam kalır, ne Peygamber. Belki de esas maksatları dini toptan ilga etmek ama tutmaz. 

Onların yok dediklerine, var olanlardan birkaç örnek alacağım. Yoklar listesi 100 maddeye kadar çıkıyor.  Yoklarla değil varlarla amel ediyor musunuz, eder misiniz sorusunu baştan soracağım

Kur'an' da namaz var................................ Namaz kılıyor musun kadeşim? 

Kur'an' da oruç var.............................. Günü, ayı gelince tutuyor musun? 

Kur'an' da Hac var....................... Şartlara haiz olduğunda hacca gider misin?

Kur'an' da Peygambere itaat ediniz emri var ............................Sen Peygambere itaat anlamında: Sözlü, fiili, takriri sünnetlerine riayet ediyor musun, gerçeği öğrendiğinde, eder misin?

Kur'an' da ashabına karşı hürmet var ................Fethi ayeti / 29 .............................."Muhammed Allah'ın Rasûlüdür. Beraberinde bulunan mü'minler kâfirlere karşı çok sert ve tavizsiz, kendi aralarında gâyet merhametlidirler. Onları görürsün; cemaatle rükû ve secde ederek Allah'ın lutuf ve hoşnutluğunu ararlar. Secde izinden meydana gelen nişanları yüzlerindedir." ..........................Demesine rağmen sahabelere niye hakaretler yağdırılıyor? 

Uzatmayacağım dedim.

Kur'an' da var olduğu sanılan aslında yok denilen o saçma sapan listeye bakarak dinden kaçan sevgili kardeşim, seni muammalardan net bilgiye yönlendirmeye çalışıyorum. Kur'an' daki varlığını hemen fark edeceğiniz ayetlerde; namaz, zekat, oruç, hac ve sahabeye karşı sevgi besleme tavsiye edilmektedir.  Uyar mısın o ayetlere?

Yoksa ibadetler zor geliyor da İslam' dan kaçış için bahaneler mi bulmaya çalıyorsun?