Konuyu ara sıra dile getiriyorum tabi, bir gün önemi anlaşılacaktır.

Yücel Tanrıkulu kardeşimiz "Peçenek Fırtınası" adlı bir kitap neşretmiş ve Dr. Adem Dalgıç'a da  1 adet  Namık Kemal Evinde takdim eylemiş. Kalemine emeğine sağlık!

Konuyu facebook sayfamda fotolu olarak paylaştım. (https://www.facebook.com/hasan.erge.7/)

Önceleri yazmıştım, tekrar ifade edeyim: Gerek NKÜ, gerek Tekirdağ İl Kütüphanesinde Tekirdağlı yazarlar tarafından neşredilen kitaplar için kütüphanelerimizde özel bölüm açılsın. Merak edenlere kolaylık olur. Çok sayıda yazarımız, çok sayıda yazdıkları eserler var ancak dağınık.

Yerel yazarların kitaplar toplansın, çok zaman umulmadık yerde ismi cismi bilinmeyen ya da unutulmuş olarak Tekirdağ kitaplarıyla karşılaşıyoruz; toplayalım onları.

Herhangi bir kişi, öğrenci veya araştırmacı, Tekirdağlı yazarlar bölümüne geçtiği zaman ilginç yöresel kitaplarla karşılaşacağından eminim. Yazarlarımızı, kitaplarını, içeriklerini neden bilmeyelim? Efendim aranan her kitap bulunabilir diyeceksiniz, hayır efendim, hiç akılda olmayan o kadar çok kitap var ki... Kurulursa; bu düzenek, bu tertip yenileri için de teşvik edici olacaktır.

Yücel Tanrıkulu gayretli bir insan. "Peçenek Fırtınası" nı yazmış, merak ettim. Peçeneklerin, Türklerin büyük bir kolu olduğunu, Balkanlara yerleşik kadim bir Türk kavmi olduğunu biliyorum, Kitaplaştığına göre içi kimbilir nelerle dolu. Tanrıkulu, bir ara Tekira İşletme Müdürlüğü yapmış, orada tanışmıştık. Tebrik ediyorum.