Macar Turan Vakfı tarafından organize edilen Kurultay Avrupa'nın en büyük açık hava organizasyonu olarak kayıtlara geçmektedir.

Hun Türk Kurultayına Macar halkı olmak üzere Türkiye, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Azerbaycan başta olmak üzere çok sayıda Özerk Türk Cumhuriyetlerinden ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden binlerce Türk Dünyası sevdalısı katılmakta.

Hunların Avrupa'ya göçünü tasvir eden kurultayda göçebe kültürüne ait birçok etkinlik düzenlenmekte. Kurultay bu yıl 9-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenmekte.

Peki kurultaya Türkiye'den nasıl katılım sağlanır, ücretli mi?

MACARİSTAN HUN TÜRK KURULTAYINA NASIL GİDİLİR?

Macaristan'a Hususi Pasaport ile gitmek isteyenler schengen vizesi almak zorunda. Yeşil Pasaport, Hizmet Pasaportu ve diplomatik pasaport hamileri vizesiz giriş yapabilirler.

Bugac ovasında düzenlenen Kurultay, halka açık olup dilediğiniz gibi giriş çıkış yapabilirsiniz. Herhangi bir ücret ödemezsiniz. Gün boyu devam eden etkinlikleri de ücret ödemeden dilediğiniz gibi takip edebilirsiniz.

Türkiye'den karayolu ya da havayolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Budapeşte havalimanından Kurultay alanı mesafesi yaklaşık 120 km, günlük araç kiralayarak en pratik şekilde ulaşabilir ya da tarifeli otobüs seferleri ile Kecskemét iline gelebilirsiniz.

KONAKLAMA:

Çadır Konaklaması için kamp alanı kurulmakta, kendi çadırınızda konaklayabilir küçük bir ücret ödeyebilirsiniz. Kamp alanında tuvalet ve duş hizmetleri verilmekte.

Kecskemét ilinde otel konaklaması yapabilirsiniz. Hemen hemen her bütçeye uygun otel, hostel ve daire kiralayabilirsiniz. Kecskemét Kurultay alanına 20 km mesafede yer aldığı için, dolmuş, taksi ya da araç kiralama hizmetlerinden faydalanmanız gerekir.

YEME/İÇME:

Kurultay alanında kurulan stantlarda gün boyu yemek yiyebilir, günün yorgunluğunu atacak içeceklerden yudumlayabilirsiniz.

ALIŞVERİŞ:

Kurultay alanında kurulan çok sayıda stantlardan el yapımı geleneksel ürünlerden satın alabilirsiniz. Birçok takı, hediyelik, yay ve ok, deri işlemeleri gibi çok sayıda ürün bulabileceğiniz geniş bir Pazar kurulmakta.

Editör: Fatih ERGE