Protestonun ardından Gökhan Metiner bir basın açıklaması yaparak yaşanan skandalın sorumlularının hesap vermesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı geçtiğimiz gün Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nde geçtiğimiz gün yapılan yelken yarışları öncesi Kıbrıs Rum kesiminin bayrağının açılmasını protesto etti. Süleymanpaşa Cup adı aldında düzenlenen yelken yarışlarında Kıbrıs Rum kesiminin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini yok sayan ve adayı sadece kendilerinin gibi gösteren bayrağı açıldı.

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner, yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından tanınmayan Kıbrıs Rum Kesimi bayrağının resmi bir organizasyonda dalgalandırılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Metiner, “Tekirdağ’da, resmi bir organizasyonda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tanımadığı Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı dalgalandırılmıştır. Bu bayrak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yok sayıldığı bir sembol olarak kullanılmaktadır” dedi.

Metiner, Türkiye Yelken Federasyonu’nu ve ilgili kurumları eleştirerek, “Türkiye Yelken Federasyonu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yarım asırlık siyasi, askeri ve diplomatik mücadelesinin aksine hareket ederek Rum tezlerinin Tekirdağ’da dalgalanmasına izin vermiştir” ifadelerini kullandı.

**”Bu Skandalın Hesabı Sorulmalı”**

Metiner, bu durumun sadece bir skandal değil, aynı zamanda soruşturma gerektiren bir suç olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmen tanımadığı, gayrı resmi bir yapının bayrağının dalgalandırılması sadece bir taviz değil, aynı zamanda soruşturmaya muhtaç bir suçtur ve gereği yapılmalıdır” dedi.

Metiner, açıklamasının sonunda, İYİ Parti olarak Türk milletinin menfaatlerini savunmaya devam edeceklerini belirterek, “Türk Milleti’nin bir kere daha aldatılmasına, bir kere daha kandırılmasına izin vermeyiz! Bundan sonra da milletimizin menfaatini savunmaya, aleyhteki adımları ifşa etmeye, tavizin önünde durmaya ve Türk Milleti’nin sessiz çığlıklarına ses olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

**”Tek Bayrak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı Olmalıdır”**

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Aziz toprağımızda Kıbrıs’a ait bir bayrak dalgalanacaksa, o bayrak ancak ve yalnız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı olmalıdır. Öyle de olacaktır!”

Gökhan Metiner ve İYİ Partililer, protesto sırasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını dalgalandırarak, Kıbrıs Türk halkına olan desteklerini gösterdiler ve yaşanan olayın takipçisi olacaklarını ifade ettiler.

Editör: Fatih ERGE