Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2024 Eylül Ayı Meclis Toplantısında CHP’li Meclis Üyesi okuduğu yazı ile AK Parti hükümetini Türkiye’deki eğitim konusunda eleştirdi. Partili meclis üyesi Sezai Çetin’in CHP’nin 3 Tekirdağ milletvekilini turist Ömer’e benzetmesi tartışmalara neden oldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2024 Eylül Ayı Meclis Toplantısında okuduğu yazı ile eğitim konusunda AK Parti hükümetini eleştiren CHP’li Meclis Üyesi, “Okullarımızda 2024 – 2025 yılının ilk ders zili çaldı. Ne yazık ki AK Parti iktidarının getirdiği eğitim sistemindeki durum öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya yeterli değildir. Bu yıl 1, 5 ve 9. sınıf öğrencileri bir eğitim programı olmaktan öte iktidarın çağ dışı eğitim manifestosu olması niteliği taşıyan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle eğitime başlıyorlar. En kısa sürede eski eğitim modeline dönülmesini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRMEK İŞİN KOLAYINI SEÇMEKTİR”

Ardından CHP’li Meclis Üyesine cevap vermek adına söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Biz burada kendi sokağımızı, kendi caddemizi, kendi parkımızı ve kendi yaşam kalitemizi nasıl iyileştirebiliriz bunu konuşmamız ve bunun üzerine iş birliği yapmamız gerekiyor. Yoksa buradan AK Parti iktidarını eleştirmek, eğitimi eleştirmek işin kolayını seçmektir. Bizim kendi sorunlarımızı çözmek adına mazeret olduğunu düşünüyorum” dedi.

“MÜSAMERE ÇOCUĞU GİBİ AYNI METNİ TEKRAR EDİYORLAR”

CHP Tekirdağ Milletvekillerine “Turist Ömer” diyen AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sezai Çetin, “Geçen hafta da aynı şekilde Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde aynı konuyu aynı metni eline alıp müsamere çocuğu gibi aynı metni burada tekrar ediyorlar. Burası Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin salonu sizin başkanlığınızda burada toplantı yapıyoruz. Sözüm ona ki burada kendi 3 tane milletvekilleri var. Bunlar parti gruplarında ve topluma karşı basın toplantısı düzenleyerek “Turist Ömer” gibi Ankara – Tekirdağ arasında mekik dokumak yerine bu sorunları TBMM’de gündeme getirmelerini doğrulardık. Bu milleti 1 defa kandırırsınız çok kabiliyetliyseniz 2 defa kandırırsınız 2002 yılından beri girdiği tüm seçimleri kazanan bir lideri burada kesinlikle karşılıksız bir şekilde suçlamalarını uygun görmediğimiz gibi yerinde de bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

“BU SÖZ SİZE YAKIŞMAMIŞTIR”

22 yıldır bakanlığın yaptığı yatırımları Tekirdağ’a çekemeyen iktidar partisinin milletvekillerinin “Turist Ömer” olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Mustafa Başkan, biraz önce bir arkadaşımızın CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen metni okuduğunu ifade etti. Öncelikle iyi yaklaşımı için başkanımı teşekkür ediyorum. Ancak ne bunu okuyan arkadaş müsamere çocuğudur ne de bunu hazırlayanlar bir müsamerenin hazırlayıcısıdır. Dolayısıyla okuyan kişinin müsamere çocuğu olmadığının altını çizerim. Bu söz size yakışmamıştır. Tekirdağ’ın 3 milletvekili ile ilgili “Turist Ömer” ifadesinde bulundunuz.

“MUHALEFETİN MİLLETVEKİLLERİ’NE TURİST ÖMER DİYEMEZSİNİZ”

Bu hafta sadece Çerkezköy’de 5 bin 1. sınıf öğrencisi okula başladı. Bu her yıl sadece Çerkezköy’de yılda 2 okul ihtiyacı demek. Biz sadece temel ihtiyaçları konuşalım. Bunun üzerine çivi çakamayacak bir konumdayız. Tekirdağ’da. Şimdi 22 yıldır kimler iktidar partisi kimler “Turist Ömer’dir” kimler bakanlığın Türkiye’de onlarca yatırımı varken bu yatırımları buraya çekemeyenlerdir hangi “Turist Ömerler’dir” bunların altını çizmek lazım. İktidarın milletvekilleri bakanlığın Türkiye’de yaptığı yatırımları Tekirdağ’a çekmeye çalışacakken siz dönüp muhalefetin milletvekillerine “Turist Ömer” diyemezsiniz. Keşke konuşulanlar Mustafa Başkanımın kullandığı nezakette kalsaydı. Herkesin burada ifade özgürlüğü var ama söz alan arkadaşımıza müsamere çocuğu demek yakışmamıştır” dedi

Editör: Fatih ERGE