Tekirdağ siyaseti garip bir şekilde tek merkezden yönetiliyor gibi. Kimse kimsenin kuyruğuna basmadan gün geçiriyor. Yerelde ne iktidar iktidarlığını ne muhalefet muhalefetliğini yapıyor. Gözler hep Ankara'dan gelecek işarette. Hal böyle olunca Tekirdağ'da dileyen dilediği gibi at koşturuyor.
Ali Gümüş Ak Parti Tekirdağ il başkanı olduğu için bu isimle başlıyorum. Kendisini sadece bakan ziyaretlerinde ara sıra 81 ilde eş zamanlı basın açıklamalarında görüyoruz. Gümüş'ten altın performans bekliyorum.
CHP İl başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli: Henüz çok yeni aktif siyaset mi pasif siyaset mi yapacak zamanla anlayacağız.
MHP Tekirdağ İl başkanı Süleyman Fethi Şirin'in siyasete alışamadığını görüyorum. Ak Parti il başkanı Ali Gümüş'ün sessizliğini etkin muhalefet ile doldurması gerekiyordu ama olmadı. MHP Tekirdağ'da hiç bir sorun yokmuş gibi derin bir sessizlikte.
Gökhan Metiner: İyi Parti il başkanı olarak en aktif il başkanlarından diyebilirim. Basını ve sosyal medyayı iyi kullanarak etkin bir siyaset yapıyor.
Recep Nişancı Gelecek Partisi il başkanı. Denge gözetmeksizin sağa, sola yerinde ve isabetli vuruş yapan en aktif il başkanı.
Milletvekillerimize gelince:
Mestan Özcan Ak Parti milletvekili. Vekil olduktan sonra amacına bir kaç ayda ulaşıverdi. Kalan 4.5 yıl kendisini bakan yanında fotoğraflarda göreceğiz muhtemelen. Mestan Özcan'a ulaşan varsa bana haber versin.
Gökhan Diktaş. Tekirdağ 'dan oy alıp kendini Çorlu milletvekili ilan eden konforuna düşkün en zeki vekilimizdir.
Çiğdem Koncagül. 2. Döneminde de kayıp. Hükümsüzdür ilanı verceğim
Faik Öztrak, kendisini vareste tutuyorum. Ankara'da yoğun bir programı var
İlhami Özcan Aygun: Tekirdağ siyasetine dinamizm katan bir isim. Arı gibi nazar değmesin.
Nurten Yontar: Fönlü sarı saçları ile Tekirdağ siyasetine şüphesiz renk kattı. Evine giderken mecburen il müftülüğün önünden geçiyor sanırım. Müftülük haberlerini kendisinden takip ediyorum.
Cem Avşar: Henüz beyin olarak Tekirdağ'a göç edemeyen, kıymetli bir vekilimiz.
Selcan Taşçı: Tekirdağ ile ilgili 2 sıkımlık kurşunu vardı o da bitti. Kendisini ceza evine giren gazetecilerin gönüllüsü ilan etti. Selcan Taşçı filmleri bundan sonra 'Çav Bela' şarkısıyla Türkiye de tüm sinemalarda.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak doğduğunda: Cumhuriyet 26 yaşındaydı. Bugün 100 yaşında. Türkiye'nin nüfusu 20 milyondu, bugün 85 milyon. 1884 doğumlu İsmet İnönü Cumhurbaşkanıydı. Anıtkabir yapılmamış Atatürk'ün naaşı müzede idi. Mors alfabesi ile telgraf gönderiliyordu. Evler gaz lambası ile aydınlanıyordu. Nakliyeler at, eşek arabası ile yapılıyor mandalar ile tarla sürülüyordu. Tekirdağ sahil yolu yoktu. Endüstri Meslek Lisesi'nin oralarda yel değirmenleri vardı. Tekirdağ 'ın tamamı ahşap, kenar mahalleleri kerpiç bahçeli evlerden oluşuyordu.
Cumhuriyetin 2'inci 100 yılına Tekirdağ maalesef bu isimlerle giriyor. Geçen 100 yıl ile gelecek 100 yıl arasındaki fark sadece isim değişikliği. Körler sağırlar birbirini ağırlar.
Ehliyetsizlerin dahi araç kullanabildiği rejime Cumhuriyet denir.
Yaşasın Cumhuriyet...