Görev süresinde 6 ayı geride bırakan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, borçlu bir belediyeyi devraldığı ve gelirlerin azaldığı bir dönemde görev yapıyor. Ancak, sokaktaki gayretiyle bir şeyler başarmak için çalışıyor ve sürekli halkın içinde, vatandaşla diyalog halinde işlerini sürdürüyor. Şimdiden bir dönemi daha garantiledi mi? Evet, sırf imarda yaptığı cesur hamleler sayesinde.

İmar konusu, önceki dönem kimi belediye başkanlarına seçimi, kimine prestij kaybettiren bir meseleydi. Yıllardır Tekirdağ Belediyesi'nde, sonradan Süleymanpaşa Belediyesi’ne dönüşen yapıda, rüşvetsiz ve aracısız işler halledilemiyordu. Müteahhitler, mimarlar, mühendisler işlerini iddialara göre rüşvetle yürütüyor, bu alenen bilmesine rağmen kimse sesini çıkar(a)mıyordu. Sonuç olarak, çarpık kentleşme ve sokaklara taşan binalar ortaya çıkıyor, vatandaşın işleri zorlaştırılıyordu. İnşaat ruhsatları 6 ay boyunca alınamıyor, girişimciler küstürülüyor ve Tekirdağ ekonomisi zarar görüyordu.

Esnaf bir ailenin çocuğu olan Volkan Nallar ise göreve gelir gelmez belediyedeki rüşvet çarkını adeta bir balyozla kırdı. Personeline, "Biz buraya sorun üretmeye değil, vatandaşa çözüm bulmaya geldik" diyerek kapanan kapıların tamamını vatandaşa açtı. İmarın başına ise işin hem mutfağında hem de sahada deneyimli bir ismi getirdi. Şimdi ne mi oldu? Vatandaşın işleri anında hallediliyor, belediye hem harçlardan gelir elde ediyor hem de vatandaş aylarca bekletilmiyor. Tekirdağ ekonomisi bu sayede kazanç sağlıyor.

Tabii ki bu durumdan memnun olmayan bazı çıkar grupları da dedikodu üretiyor. Buradan Başkan Nallar’a sesleniyorum: Kulağını tıka ve hizmete devam et, Süleymanpaşa için hayati önem taşıyan imar kargaşasının üzerine kararlılıkla yürüdüğün takdirde bir dönemi daha garantiledin demektir.