Candan Yüceer lansman toplantısında Tekirdağ'ın Batısını Süleymanpaşa'yı, Şarköy'ü, Hayrabolu'yu, Malkara'yı, M. Ereğlisi'ni, Muratlı'yı yok saydı.

Candan Yüceer bugün proje lansman programında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin CHP yönetimi altında olduğunu unutur gibi bir tanıtım yaptı.

Kendisi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 10 yılda nasıl büyük bir bütçeyi israf ettiğini, ölü yatırımlar yaptığını ve bir vizyon ortaya koyamadığını göz ardı ederek, şehirdeki tüm olumsuzlukların hükümetin üzerine yıkıldığı bir atmosferde, CHP'nin belediyecilik anlayışı adeta hiç yaşanmamış gibi bir konuşma yaptı.

Tekirdağ, 10 yıldır çevre düzenlemesi dahi yapamayan, ulaşım, tarım, kültür ve turizm alanlarında başarısız olan bir belediye yönetimi altında rezaletlerin yaşandığı bir şehir haline dönüşmüşken CHP’li Yüceer’in Sözde “Cennet” vaadi tam bir demagoji olarak kayıtlara geçti.  

Yüceer konuşmasında, Tekirdağ'ın batısını adeta görmezden geldi

Raylı sistemler sadece Ergene, Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı hattına yapılacakmış. Tekirdağ'ın merkezi olan Süleymanpaşa bu vaatten mahrum bırakıldı. Süleymanpaşa için sadece sahil düzenlemesi gibi basit bir vaat sunuldu. Yani Candan Yüceer' in, Tekirdağ'ın batısına dair hiçbir fikri olmadığı bir kez daha anlaşıldı.

Şarköy'e iki cümle ayırırken, Malkara, Hayrabolu, Marmaraereğlisi ve Muratlı gibi önemli ilçelerimizi ağzına bile almaması tam bir fiyasko oldu.

Marmaraereğlisi, Süleymanpaşa, Şarköy gibi bölgeler büyük turizm potansiyeline sahip iken, Candan Yüceer bu ilçelere vasıfsız ve sıfatsız ilçeler muamelesi yapması dikkatlerden kaçmadı.

Malkara ve Hayrabolu ilçelerimizi ağzına dahi almayan Yüceer, tarım politikalarını yem ve tohum dağıtımı ile sınırlandırdı.

Muratlı ve Marmaraereğlisi de hiç konu edilmedi. Burada yaşayan vatandaşlarımızın hiçbir ihtiyacı yokmuş gibi görmezden gelindi.

Yüceer’in en dikkat çekici konuşması ise Şehit ve Gazi Ailelerine oldu

Yüceer Şehit ve Gazi aileleri için “Onlara sahip çıkmak boynumuzun borcudur” diyerek sözde duygusal bir konuşma yapmak istedi. Merkezi hükümetin onları ortada bıraktığını, sahip çıkmadığını duygu katarak anlatması geçmiş yıllarda Selahattin Demirtaş için attığı özgürlük tweetlerini hatırlattı.

Selahattin Demirtaş'ın neden tutuklu olduğunu sorgulayan Twitler ayan beyan ortada iken halkımızın en hassas olduğu noktayla adeta alay ettmesi kabul edilir gibi değil.

Konuşmasında sık sık Atatürk güzellemesi yapan Yüceer’in elinde yüzlerce/ binlerce şehit kanı olan terörist Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğundan rahatsız olması trajik bir vaka olarak yorumlandı.

Geçen haberini yapmıştım, Yüceer milletvekili olduğu dönemlerde toplam 178 soru önergesi verdi ve bunlardan sadece 48'i Tekirdağ ile ilgiliydi. Bu rakamlar bile Tekirdağ'a olan ilgisinin en düşük seviyede olduğunu açıkça gösteriyor.

Candan Yüceer içi boş, vizyonsuz ve Tekirdağ'ı getirmek istediği noktanın farkında olmayan bir şekilde, laf ola beri gele toplantılarından bir tanesini daha yaparak şehrin gündemini meşgul etmiş oldu.

Kalın sağlıcakla.