Gündem

Tekirdağ’da GDO Operasyonu: 50 Gözaltı

Rusya ve Ukrayna’dan Tekirdağ Limanı’na sahte evraklarla Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) içeren mısır getirilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 50 kişi gözaltına alınırken, 9 kişi ise ifadeye çağrıldı.

Abone Ol

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Rusya ve Ukrayna’dan Tekirdağ Limanı’na sahte evraklarla Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) içeren mısır getirilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında büyük bir operasyon başlattı. Operasyon sonucunda 50 kişi gözaltına alınırken, 9 kişi ise ifadeye çağrıldı.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz Nisan ayında Rusya ve Ukrayna’dan gelen yedi gemi dolusu mısır ve üç gemi kanolanın, Tarım Bakanlığı sistemine sahte analiz raporları yüklenerek, analiz yapılmadan Tekirdağ Limanı’ndan ülkeye sokulduğu tespit edildi. Tarım İl Müdürlüğü’nde görevli bir personelin şifresinin kullanılarak gerçekleştirilen bu usulsüzlük üzerine Cumhuriyet Savcılığı ve Tarım Bakanlığı harekete geçerek soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerde mısırlarda GDO tespit edildi.

Soruşturmanın tamamlanma aşamasına gelmesiyle birlikte Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı koordinasyonunda, emniyet güçleri Salı sabahı operasyon için düğmeye bastı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarım İl Müdürlüğü çalışanları, özel firma yetkilileri ve aracılık işlemlerini yapan firmaların yetkilileri olmak üzere toplam 50 kişiyi gözaltına aldı. Müfettiş incelemelerinde ifadelerine başvurulan 9 kişi ise bilgi almak üzere emniyete davet edildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen 50 kişinin ifade verme işlemi bugün itibarıyla başladı. İfadelerin alınması için çok sayıda polis memuru görevlendirildi. Operasyonun Tekirdağ dışında birçok ili de kapsadığı öğrenildi.