Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) ve Çorlu İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği (ÇİSAD) iş birliğiyle düzenlenen “Pembe Festival”, Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı'nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Festivalde, Prof. Dr. Sibel Özkan Gürdal’ın moderatörlüğünde düzenlenen bilimsel söyleşi, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Tekirdağ Meme Hastalıkları Derneği Başkanı ve Türkiye Meme Hastalıkları Federasyonu Başkan Yardımcısı olan Prof. Dr. Gürdal, konuşmasında özellikle meme kanseri farkındalığının ve erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Kadınlar Konuyu Gündemine Almalı

Prof. Dr. Özkan Gürdal, konuşmasında "Kadınlar, meme kanseri farkındalığını gündemlerine almalı ve sağlıklı, uzun bir yaşam hedeflemelidir. Erken teşhis sayesinde hayatta kalma oranları %90'a kadar çıkabilmektedir. Düzenli kontroller, sağlıklı bir yaşam tarzı ve bilinçlenme bu süreçte en önemli adımlardır" diyerek, kadınlara düzenli mamografi taraması yaptırmaları çağrısında bulundu.

Söyleşide ayrıca meme kanseri belirtileri, hastalığın teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Bilim insanları, meme kanserine karşı korunmada sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, emzirmenin önemi ve diğer yaşam tarzı faktörlerinin rolünü vurguladı.

Farkındalık ve Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Prof. Dr. Gürdal, meme kanseri farkındalığı etkinliklerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini belirtti ve sivil toplum kuruluşları ile basın yayın kuruluşlarının bu konudaki katkılarının önemini vurguladı. “Kadınlar sağlıklı ve uzun yaşamalı. Bu, bizim elimizde. Farkındalık yaratmak, erken teşhis ve doğru tedavi süreçleri ile meme kanseriyle mücadele edebiliriz” diyerek, toplumun desteğinin önemine işaret etti.

Meme kanseri farkındalık etkinlikleri tüm Ekim ayı boyunca Türkiye genelinde devam edecek.

Editör: Fatih ERGE