Gündem

Çukurova Havalimanı Mağduru Konuştu

Çukurova Havalimanı projesinde mağduriyet yaşayan Etik Bilişim Elektronik Ltd. Şti.’nin sahibi Recep Bıyık, yaşadıkları sorunlarla ilgili önemli bir bilgilendirme yaptı

Abone Ol

Etik Bilişim, Kozuva Şirketler Grubu’na bağlı Favori AirPort A.Ş. tarafından yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen Çukurova Havalimanı’nın “zayıf akım yapısal kablolama, montaj ve devreye alma” işini üstlenmişti. Ancak Bıyık, projeye 2022 yılı Mayıs ayında 6 aylık bir süre için başlandığını, buna karşın işin 2,5 yıl sürdüğünü belirtti. Bu süreçte firma, projede işçilik hizmeti sunmuş ve sözleşmesi üç kez uzatılmış olmasına rağmen, maaş artışları asgari ücretin altında kalmıştı.

Recep Bıyık, projenin uzaması nedeniyle oluşan maddi ve manevi zararların iş bitiminde tazmin edileceği sözüyle projeyi tamamladıklarını ifade etti. Çukurova Havalimanı’nın 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını hatırlatan Bıyık, açılış öncesi ve sonrasında verilen sözler doğrultusunda yetkililerle mahsuplaşma ve helalleşme görüşmeleri yaptıklarını, ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını belirtti. Ayrıca, Nisan ayından bu yana resmi hak edişlerinden dahi ödeme alamadıklarını söyledi.

“Hatırlı kişiler devreye girdi, sonuç yok”

Tahsilat için çeşitli girişimlerde bulunduklarını, hatta hatırlı kişilerin devreye girdiğini belirten Bıyık, bu süreçte Ulaştırma Bakanı ve Cumhurbaşkanı’na mağduriyetlerini anlatan mektuplar yazdıklarını ifade etti. Görüşmeler sırasında Kozuva Grubu yöneticileri Süleyman Kozuva ve Emre Kozuva ile de temas halinde olduklarını, ancak bu görüşmelerden de bir sonuç alamadıklarını belirtti.

“Ciddi mali bozulmalar yaşandı”

Bu süreçte yaşanan ödeme sorunları nedeniyle mali yapılarının ciddi şekilde bozulduğunu vurgulayan Bıyık, aylarca maaş alamamalarına rağmen kendisiyle birlikte çalışan ekibine ve her daim yanında olan ailesine teşekkür etti. Destek veren dostlarına da minnettarlığını dile getiren Bıyık, içinde bulundukları zorlu dönemin Allah’ın izni ve destekleriyle kısa sürede atlatılacağını ümit ettiğini belirterek açıklamasını sonlandırdı.

Son olarak: “Zor bir süreçten geçiyoruz, ama umutluyuz. Destekleriniz için teşekkür ederim.”

İddia ile ilgili Çerkezköy Tanık Haber’in telefonla ulaştığı Kozuva Şirketler Grubu iştiraki Favori AirPort A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Firması ve ailesine iftira atıldığını belirten Kovuza, konuyu yargıya da taşıyacaklarını aktardı.

Söz konusu firmanın işini teslim etmediğini, iş teslim edildiğinde 4,5 milyon TL bir ödeme alacağının olacağını ifade eden Kozuva, aynı firmanın diğer taşeron firmalara ve çalışanlarına maaş olarak 5,5 Milyon TL borcu bulunduğunu, havalimanını yapan firmanın da kendileri olduğu için, diğer firmaların ve çalışanların da mağdur olmaması için ödemeyi sorumlu kişi olarak mağdur olanlara yapacağını aktardı.

Kozuva, kimsenin kendilerinde alacağının kalmasının mümkün olmadığını belirterek, her şeyin fatura ve sistemlerde kayıtlı olduğunu, kendisiyle birlikte çalışan tüm taşeron firmalarının da hakkını korumak zorunda olduğunu ifade etti.

250 milyon Euro bir yatırım yaptıklarını sözlerine ekleyen Kozuva, iddia edilen böyle bir rakamı ödenmemesinin imkanının olmadığını ifade etti