Gündem

Yüceer KİPTAŞ’ı ziyaret etti, TEKDAŞ mı Kuruluyor?

Abone Ol

Belediye Kanunu'nun 73. maddesi, belediyelere kentsel dönüşüm görevi yüklüyor. Ancak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bu konudaki çalışmaları yavaş ilerliyor.

DÜŞÜK MALİYETLİ KONUT YAPILACAK MI?

Yüceer, Tekirdağ'ın kentsel dönüşüm strateji planının olup olmadığı, bu konuda bir şirket kurulup kurulmayacağı konusu şu an için bilinmiyor. Yüceer seçim beyannamesinde TEKDAŞ (Tekirdağ Kentsel Dönüşüm AŞ) yi kuracağını vadetmişti.  Şirket kurulumu için çalışmalar başladı mı? Bu şirket Belediyenin elindeki arazileri kullanarak düşük maliyetli konut yapımı ya da kiralama konusunda öncülük yapacak mı?

ALTINOVA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BU HIZLA GİDERSE…

Altınova kentsel dönüşüm projesi ise oldukça yavaş ilerliyor. Vatandaşların can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıyan Altınova kentsel dönüşümünün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından önceliklendirilmesi ve hızlandırılması gerekiyor. Bu hızla devam etmesi durumunda uzmanlar projenin 10 yıllar süreceğini ifade ediyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN KENTSEL DÖNÜŞÜM STRATEJİ PLANI VAR MI?

Büyükşehir Belediyesi'nin riskli yapı tespiti, heyelan alanları, afete maruz bölgeler, Tekirdağ’ın zemin haritası gibi konularda çalışmalar yapması gerekiyor. Bugüne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine kaç adet riskli yapı ihbarı geldi, kaçı kontrol edildi? Tespit edilen riskli yapıların sonucu ne oldu? Ancak bunlara dair somut bilgiler paylaşılmıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu planları hızlandırmak için deprem olmasını mı bekliyor?

En riskli bölgelerden biri olan Şarköy ilçesi için de herhangi bir açıklama yapılmadı. Kalan 10 ilçenin de hazırlık durumu bilinmiyor? Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ’ın kentsel dönüşüm strateji planı hakkında konuşmaktan kaçınıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Candan Yüceer, kentsel dönüşüm ve deprem risklerine karşı hazırlıklar konusunda daha net bilgiler paylaşması bekleniyor.