Kültür&Sanat

Trakya'nın En Kalabalık ve Coşkulu Festivali Hayrabolu'da'ydı

Hayrabolu Belediyesi tarafından organize edilen 32. Hayrabolu Ayçiçeği Festivali’nde tarihi bir kalabalık toplandı. Tüm Trakya'dan ve İstanbul'dan on binlerce insan 3 akşam süren halk konserlerinde doyasıya eğlendi.

Abone Ol

Trakya'nın En Kalabalık ve Coşkulu Festivali Hayrabolu'da'ydı Foto Galeri: Trakya'nın En Kalabalık ve Coşkulu Festivali Hayrabolu'da'ydı

Aleyna Kalaycıoğlu konseriyle başlayan festivalde ilk akşam Balkan müziğinin dev ismi Suzan Kardeş ve gençlerin yeni gözdesi Lvbel C5 sahne aldı.

 GÜLLÜ KONSERİNDE TARİHİ KALABALIK 

40 binden fazla kalabalığın toplandığı ilk gece konserlerinde sonra tüm Trakya'nın beklediği Güllü ikinci akşam sahneye çıktığında kalabalık 50 bini geçti.

İkinci gece Modülasyon Orkestrası ve Rumeli Ayhan da muhteşem birer konsere imza attılar.

EYPİO VE ZARA İLE EĞLENCE DOĞRUĞA ÇIKTI

Hayrabolu 32. Ayçiçeği Festivali'nde Cumartesi akşamı coşku ve eğlence zirveye çıktı.

İlk olarak Süleymanpaşa Ritm-i Ahenk Grubunun sahne aldığı gece Eypio konseriyle devam etti. On binlerce hayranıyla hep bir ağızdan şarkılarını söyleyen Eypio'ya bir gece önce konser veren Güllü sürpriz yaparak sahneye çıktı.

MUHTEŞEM DÜET

Eypio ile Güllü'nün düet yaptığı Sabah Olmadan şarkısını festival alanını dolduran 50 binden fazla seyirci birlikte okudu.

ZARA RÜZGAR GİBİ ESTİ

Eypio'dan sonra sahne alan Zara ise  muhteşem sesi ve sahne şovuyla izleyenleri büyüledi.

İki saate yakın sahnede kalan Zara'nın şarkılarını hep bir ağızdan söyleyen seyirciler, konser sonunda usta sanatçıyı dakikalarca alkışladı.

BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER 

15 Ağustos Perşembe günü kortej ile başlayan festivalde birbirinden renkli etkinlikler vardı.

Bulgaristan Karnobat'tan gelen halk oyunları ekibi, Edirne Bandosu, Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Tekirdağ Büyükşehir Bandosu, Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibi de muhteşem şovlara imza attılar.

MASTERCHEF ŞAMPİYONLARI DA ORADAYDI

Festivalin en renkli anlarından biri de MasterChef All Star Şampiyonu Esra Tokelli, efsane yarışmacılar Alican Sabunsoy ve Barbaros Yoloğlu'nun jüri olarak yer aldığı Ayçiçeği Lezzet Yarışmasıydı.

Onlarca Hayrabolulu şefin yarıştığı Ayçiçeği lezzet Yarışmasında dereceye giren şeflere ödüllerini Başkan Tuncer Başoğlu verdi.

AYÇİÇEĞİ SEMPOZYUMU YAPILDI

Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen, Adama Türkiye CEO'su Dr Cenk Saraçoğlu ve Trakya Tohum A.Ş Arge Müdürü Dr. Veli Pekcan'ın konuşmacı olarak katıldığı Ayçiçeği Sempozyumunda ayçiçeği tarımının geleceği ele alındı.

HAYRABOLU HALKI MİNNETTAR

4 gün süren festivalde 3 gün boyunca toplam 200 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan Hayrabolu esnafı ve festival alanındaki stand sahipleri hallerinden ziyadesiyle memnundu.

Başkan Tuncer Başoğlu'na teşekkür eden Hayrabolu esnafı, Ayçiçeği Festivali tarihinde böyle bir kalabalık ve ilgi görmediklerini ifade etti.

Festival alanında konuştuğumuz yerel halk ise konser veren sanatçıların çok iyi olduğunu ve çok eğlendiklerini söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.