Özellikle yaz aylarında binlerce kişinin kullandığı iskele, birbirine iple bağlanan eskimiş korkuluklar, pas tutmuş demir parçaları ve güvensiz yapısıyla bir kaza riskiyle karşı karşıya. Şarköy'ün turistik merkezinde yer alan ve yerli-yabancı turistlerin de uğrak noktası olan iskele, bakımsızlıktan dolayı tehlikeli bir hale gelmiş durumda.

Turizm sezonuna hazırlanan Şarköy sakinleri, iskelenin güvenli bir şekilde hizmete girmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor. Ancak mevcut yetki karmaşası nedeniyle iskele sahipsiz kalmaya devam ediyor. 

YEREL GAZETELER SIK SIK GÜNDEME GETİRİYOR

Şarköy de yayın yapan yerel gazeteler yıllardır iskele bakımını gündeme taşımalarına rağmen bir sonuç alınamıyor. Şarköy'ün Sesi gazetesi 2020 yılında "Şarköy iskelesi Cazibe Merkezi Olacak" başlıklı yazısında Şarköylüler tarafından hem destek hem de eleştiri aldığı anlaşılıyor. 

Kimi vatandaşlar sadece onarım ve güçlendirmeden yanayken kimi Şarköylüler sosyal donatılıların da yer aldığı bir iskele hayal ediyor. 

Ancak her iki tafında orta görüşü Şarköy İskelesi alarm veriyor oluşu. Can güvenliğini dahi tehdit eden iskelenin bir an önce güveli hale getirilmesi tüm Şarköylülerin ortak talebi. 

Muhabir: MELTEM ÖZGÜR