Özde Atatürkçülük Sözde Atatürkçülük!

Abone Ol

Sorarsan herkes Atatürkçü, uygulamaya gelirsen bir tane bulamıyorsun.

Birkaç gün evvel bir basın toplantısı için CHP il merkezindeydik. Gazeteci arkadaşların çoğu oradaydı; konuşuyoruz birbirimizle:

- Abi,19 Mayıs kutlaması gönderdiler mi?

- Abi, Kurban Bayramı için naptılar?

Her gazeteci bir diğerini çaktırmadan kontrol ediyor. El altından birileri besleniyor mu yoksa herkes mağdur mu ediliyor gibi. Ama yok. CHP il ilçe başkanlığı hem 19 Mayıs' ı pas geçti, hem Kurban Bayramını... Biri Atatürk' ün Samsun'a çıkışını temsil eden Gençlik ve Spor bayramı, ikincisi Kurban Bayramıydı. Cumhuriyete, Atatürk' e ve onun ilkelerine taparcasına bağlı olduğunu her platformda dile getiren CHP örgütü, "Laik olmamıza rağmen biz de Müslümanız, biz de bayramlarımızı kutluyoruz" diyen CHP, bu sene tam galibiyet elde ederek çok çok sevinçli, çok muştulu olmalarına rağmen bu iki bayram için gazetelere arkasını döndü.

Yetmedi... CHP' li Büyükşehir belediye Başkanı Candan Hanım Tekgençfest namı altında 2 zıp zıp sanatçıya rivayetlere göre 11 milyon lirayı aktarmıştı. Bu para gerçek miydi, doğrusu ne kadardı, diye onlarca kez çok farklı yerlerden sorulmasına rağmen 3 maymunları oynamaya devam ettiler.

Gazeteciler birkaç bin liralık ilan beklerken onlar milyonları kendi yandaş bildiklerine boca etmekten yüksünmediler. Güya şeffaflık için gelinmişti. Ajda Pekkan' ın "Palavra, palavra!" şarkısını hatırladım birden.

Gidişat gösteriyor ki, Atatürkçü CHP, bu tutumunu devam ettirirse, Türkiye genelinde iktidarı devralsın gazetelerin tümü kapılarına kilit vurmak zorunda kalır. Tabi bu arada, AKP için de "O ne yapıyor?" diyebilirsiniz. Zaten mecalleri kalmadı, halk belini kırdı. Pandemi döneminde yayınlanan tasarruf genelgesiyle gazetelerin canına ot tıkanmıştı, şimdi inat eder gibi "Biz aynıyız" der gibi CHP örgütü ve büyükşehir belediyesi çok katı biçimde o genelgeyi uyguluyor.

Değerli takipçilerim, bayramlar ve özel günler için çok güzel bir uygulama yaşanıyordu. Dini ve milli bayramlarımızı STK' lar, İşletmeler, siyasi partiler ihmal etmiyor, gazeteler aracılığıyla halkına mesajlarını iletiyordu. Şimdi tarzları değişti. Yap bir etkinlik, bacak şov yapacak bir iki sanatçı getir ve onlara akıt milyonları, al sana sosyal demokrat belediyecilik! Bu arada gazeteler de taş yesin.

Gelinen noktada Özde Atatürkçülüğe by, by! Elimizde Sözde Atatürkçülük kaldı. AKP dönemi için de özde İslam gitti, sözde İslam kaldı denmiyor mu? Umudumuz CHP iken, daha yolun başında sahte tebessümler arkasında gerçek yüzünü göstermesi geleceğe dair umutlarımızı yok etmeye başladı.

NOT: (Esnaf karakterli Volkan Nallar hariç. Sezar' ın hakkı Sezar'a)