Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen meslek edindirme ve hobi kurslarında yeni dönem kayıtları başladı. Kültür ver Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yetişkinler ile çocuklar ve gençler için ayrı ayrı düzenlenen kurslara katılmak isteyenlerin 44 59 43 numaralı Çağrı Merkezi ile Ergene Belediyesi hizmet binalarından bilgi alabilecekleri kaydedildi. 

Ergene Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen meslek edindirme kursları olan Kuaförlük kursu ile Tekstil ve Moda Tasarım Kursunda eğitimlerin sürdüğünü bu kurslara ilave yeni kurslar da açıldığını kaydeden Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, “Çocuklarımız ve gençlerimizin yaz dönemini ve tatil günlerini verimli geçirmeleri için kurslar düzenliyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin kültür, sanat ve spor faaliyetlerine yönelmelerini sağlamak maksadıyla açtığımız kurslarımızı, alanında uzman eğitmenler eşliğinde tamamen ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriyoruz” dedi. 

Kurslara müracaat eden çocuk ve gençlerin konusunda uzman olan eğitmenler tarafından ilgi alanları ve yeteneklerine göre yönlendirildiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Topak, “Çocuklarımız ve gençlerimiz için Almanca ve İngilizce, satranç, , step, aerobik, resim, gitar, saz ve futbol kursları düzenliyoruz. Bunun yanı sıra kız çocuklarımıza özel olarak düzenlediğimiz kız futbol kursumuz da mevcut” diye konuştu. 

Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak ayrıca, “Belediyemizin uzman eğitmenleri tarafından verilen kurslar sayesinde bizim geleceğimiz, yarınlarımız olan çocuklarımız ve gençlerimiz yeteneklerini keşfederek kendilerini geliştirebiliyor. Gençlerin eğitimlerinin yanı sıra sporla ve sanatla ilgilenmeleri kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlıyor. Biz de Ergene Belediyesi olarak gençlerimizi, çocuklarımızı bu alanda destekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Çocukların yanı sıra yetişkinlere yönelik kurslar da düzenlediklerini kaydeden Başkan Topak, “Kadınlarımızın meslek sahibi olmaları, aile bütçelerine katkı sağlamaları için kuaförlük kursumuz ile Tekstil ve Moda Tasarım kurslarımızda, ev hanımlarımızın meslek sahibi olmalarına imkan sağlıyoruz ve bu sayede çalışma hayatına katılıp aile ekonomisine katkı da bulunabiliyorlar. Bu kurslarımıza ilave olarak yetişkinler için resim, gitar ve saz, pilates, step ve aerobik kurslarımız bulunuyor. Kursiyerlerimizden, gençlerimiz, çocuklarımız ve ailelerinden son derece iyi ve güzel geri dönüşler alıyoruz, memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Bu da bizleri memnun ediyor” dedi.

Başkan Topak, “Kurslarımıza katılmak ve kurslarla ilgili olarak bilgi almak isteyenler 444 59 43 numaralı Ergene Belediyesi Çağrı Merkezimizden ve Ergene Belediyesi hizmet binalarımızdan bilgi alabilirler” diye konuştu.

Editör: Fatih ERGE