Doruk Un, Tekirdağ’daki fabrikasında üretim kapasitesini yüzde 50 artırmayı hedefliyor. Doruk Un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürsel Erbap, fabrikanın üretim süreçleri ve gelecek yatırımları hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Erbap, fabrikanın üç ana bölümden oluştuğunu belirtti: temizleme, öğütme ve paketleme. Fabrikanın tam otomasyon sistemi ile çalıştığını ifade eden Erbap, “Şu anda yıllık 440 bin ton buğday kırıyoruz. Önümüzdeki beş yılda kapasitemizi yüzde 50 artırarak yıllık 660 bin ton buğday kırma kapasitesine ulaşacağız. Yeni bir bina ve yeni bir hat yapacağız” dedi.

Fabrikanın mevcut durumda 150 çalışanı bulunduğunu ve beş yıl sonunda 1250 kişiye istihdam sağlamayı planladıklarını belirten Erbap, dört çeşit un ürettiklerini ve Türkiye’nin ikinci büyük un üreticisi olduklarını söyledi. Doruk Un’un, Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında 261. sırada yer aldığını vurgulayan Erbap, 41 ülkeye ihracat yaptıklarını ve kendi tohumlarını geliştiren tek un üreticisi olduklarını ekledi.

Erbap, 80 tohum çeşidi üzerinde çalışmalarının olduğunu ve buğday ve arpa dışında mısır ve ayçiçeği tohumları üzerinde de çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. “Birleşmiş Milletler’in onaylı un tedarikçisiyiz. Üretimimizin yüzde 60-65’ini ihraç ediyoruz, geri kalanını ise iç piyasaya veriyoruz” dedi.

Fabrika gezisinin ardından Erbap, Ticaret Borsası’nda katılımcılara bilgilendirme açıklaması yaptı. Toplantı öğle yemeğinin ardından sona erdi.

Editör: Fatih ERGE