Artan nüfus yoğunluğuna bağlı olarak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ekipleri, hizmet kapasitelerini 3 kata kadar artırarak kentin temizlik ve su ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çaba sarf etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Candan Yüceer, "Geçtiğimiz Kurban Bayramı süresince Tekirdağ'ımızı ziyaret eden misafirlerimizin sayısı, şehrimizin nüfusunu üç katına çıkardı. Bu yoğunluğa rağmen, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak aldığımız önlemlerle hizmet kapasitemizi üç kat artırarak şehrimizin temizlik ve su ihtiyaçlarını kesintisiz bir şekilde karşıladık" diye konuştu.

Bayram tatili boyunca sahillerde toplam 1.350 ton çöp toplandığı belirtildi. Marmaraereğlisi'nde 520 ton, Süleymanpaşa'da 440 ton ve Şarköy'de 390 ton çöp temizliği gerçekleştirildi.

Ayrıca, tatil süresince artan su tüketimine de önlem alındı. Su temininde yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için il genelinde 10 adet sondaj kuyusu devreye alındı ve su tankerleriyle destek sağlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, "Misafirlerimizi çevreye duyarlı bir şekilde ağırlayarak güzel Tekirdağ'ımızı her zaman olduğu gibi temiz ve yaşanabilir kılmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: Fatih ERGE