Yüksel paylaşımında “Şehrimizin depremselliği, olası depremde uygulanacak acil eylem planı ve kentsel dönüşüm projemize ilişkin konuları, iki önemli toplantıda ele aldık.
Tekirdağ Valiliğimizce Valimiz Sn. Aziz Yıldırım başkanlığında düzenlenen, ‘Deprem Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı’nda paydaş kurumlarca acil eylem planına ilişkin görüş alışverişinde bulunduk; belediyemizin ilgili birim müdürleri ve teknik personellerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıda afet planı projelerimizi değerlendirdik. Allah yar ve yardımcımız olsun; ülkemizi ve milletimizi korusun” Demekte
Tekirdağ’ın tüm ilgili kurumları burada toplanmış, kriz yönetimi üzerine fikir alışverişinde bulunmuşlar. Tüm hikâye bu kadar, neler konuşuldu bilmiyoruz. Bizim bilmediğimizi Tekirdağ halkı da bilmiyor doğal olarak. Tekirdağ basını bu toplantıyı sosyal medyadan öğrendi. Sosyal medya paylaşımında da yuvarlak cümleler ile konu bağlanmış.
Mesela bu toplantıda:
1. Eko-dost ve verimli çevresel uygulamalar konuşuldu mu?
2. Kaliteli ve yeterli ulaşım ağı oluşturmak hakkında masaya bir niyet koydunuz mu?
3. Parklar, yeşil alanlar ve rekreasyonel alanlar yeterli mi yenilerini yapacak mısınız?
4. Temiz ve güvenli sosyal alanlar hakkında ne gibi çalışmalar yapılacak?
5. Güncel ve efektif bir atık yönetimi sistemi kriz anında devreye girecek mi?
6. Felaket anında güvenli ve temiz su kaynaklarını nasıl sağlayacaksınız?
7. Felaket anında güncel ve etkili bir sağlık hizmeti alabilecekmiyiz, sağlık altyapınız ne durumda, krize hazırlık mı?
8. Felaketin en aza inmesi için eğitim ve eğitim imkânlarını geliştirme planlarınız var mı?
9. Toplumun bilinçlenmesi için kültürel ve sanatsal aktiviteler yapmayı hiç düşündünüz mü?
10. Planlamalarınızın toplumun her kesimine adaletli ve eşitlik ilkesi çerçevesinde ulaşacak şekilde düzen oluşturmayı nasıl yapacaksınız?
11. Sadece afet anında değil yaşanılabilir kentler oluşturmak adına küresel ısınma ve çevresel kirliliğe karşı nasıl önlemler alıyorsunuz?
12. Güncel, etkili bir itfaiye ve acil durum yönetimi sisteminiz yeterli mi, ilaveler yapmayı planlıyor musunuz?
13. Şehir içinde yeşil enerji teknolojilerini arttırma ve kriz anında alternatif enerji kaynağı olarak devreye sokma planınız var mı?
14. Şehirde yaşayan insanların günlük ihtiyaçlarına yönelik kriz planınızda alternatif hizmetler oluşturacak mısınız?
15. Şehir içinde yağma, hırsızlık gibi kontrolsüz asayiş olaylarına karşı güvenli bir ortam sağlamak için neler yapacaksınız?
16. Şehir içindeki çevresel ve insan sağlığına zararlı etkenleri felaketten önce minimize etme planınız var mı?
17. Basını her kritik toplantılarınızda dışlıyorsunuz, yokmuş gibi davranıyorsunuz. Bunu kabullendik diyelim, kriz anında dezenformasyonu önlemek adına, doğru bilgiyi kitlelere ulaştırmak adına alternatif iletişim kanalları oluşturmayı planlıyor musunuz? Sosyal medya bunun için yeterli olacak mı?
18. Komşu il ve ülkeler ile acil durumlarda karşılıklı protokol imzalama planınız var mı?
Yukarıda saydığım 18 maddenin tamamı koca bir BİLİNMEZ. Bilinmezlerin sayısı ne kadar çok olursa korku ve panik o kadar fazla olur. Tekirdağ halkı artık kendilerini ilgilendiren, hayatlarını belirleyen bu tarz kritik toplantıların sonuçlarını, planlamalarını ve süreci öğrenmek istiyor. Tekirdağlılar yaşam standartları yüksek, güvenli bir şehirde yaşamak istiyor. KISACA TEKİRDAĞLILAR YAŞANILABİLİR BİR ŞEHİR İSTİYOR.
Sonuca ulaşmayan, kapalı kapılar ardında yapılan toplantılardan bu millet çok çekti. Kamu adına başta sayın valiyi ve tüm belediye başkanlarını şeffaflığa davet ediyorum.