CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar TBMM’de sorunu gündeme getirdi.

Yontar konuşmasında:

Tekirdağ'da eğitimdeki sorunlar bir türlü son bulmuyor. Şimdi de bilim ve sanat merkezinde yaşanan acı durumu dile getirmek istiyoruz. Dört yıl önce Süleymanpaşa'da yıkılan bir lisenin bir katı bilim ve sanat merkezi olarak kullanılıyordu.

Ancak yıkımdan sonra Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) başka bir okula, tabela okul olarak taşındı. Bununla da yetinilmedi, bilim ve sanat bölümleri ayrı ayrı okullarda eğitim vermeye başlandı. Ne yazık ki, bilim bölümünün tüm malzemeleri okul koridorlarında ve bodrumda çürümeye terk edildi, sanat kısmı ise bir ilkokulun tek sınıfına sıkıştırıldı.

Bu merkezde okuyan çok özel yetenekli çocuklarımız, geleceğimiz için büyük bir değere sahiptir ve onların yeteneklerini geliştirmek için tüm olanaklar sağlanmalıdır. Ancak mevcut durumda, bu çocuklar yetersiz koşullarda eğitim almaktadır.

Tekirdağ şehrimizin ilçesine yakışır bir Bilim ve Sanat Merkezi, acilen yeni bir merkezde faaliyete geçirilmelidir. Özel yetenekli çocuklarımızın potansiyellerini tam anlamıyla ortaya koyabilmeleri için gerekli desteği sağlamak, onların geleceği için büyük önem taşımaktadır.

Editör: Fatih ERGE