Marmaraereğlisi Belediyesi Sıfr Atık Projesi Kapsamında , atıkların sınıflandırılması, toplanması, geri dönüştürülmesi ve bertarafı gibi konularda attığı adımlarla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce onaylanan sıfır atık belgesi ile ödüllendirildi.

Kurulan sıfır atık yönetim sistemi ile İlçede oluşan evsel atıklar ile geri dönüşebilen (cam, kağıt, plastik, metal) atıkların ayrı toplanması için ikili toplama sistemi oluşturulmuş, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kurulmuş ve Mobil Atık Getirme Merkezi cadde ve sokaklara yerleştirilmiştir.

Çevreye Duyarlı Bir Marmaraereğlisi’ni Sıfır Atık Belgesi İle Tescilledik

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata yaptığı açıklamada ‘’Belediyemiz, sıfır atık yönetimi alanındaki başarılı çalışmalarıyla öne çıkarak "Sıfır Atık Temel Seviye Belgesi" almaya hak kazandı. Sıfır atık temel seviye belgesi, atık yönetimi konusunda ulusal düzeyde belirlenen standartlara ve kriterlere uygun olarak çalışan kuruluşlara verilen önemli bir belgedir. Bu belge, kuruluşların atık üretimini azaltma, geri dönüşüm ve yeniden kullanım faaliyetlerini artırma, atık bertarafını minimize etme gibi hedeflere ulaşmalarını sağlayan bir yönetim sistemini başarıyla uyguladıklarını gösterir. Sıfır Atık Temel Seviye Belgesi almaya hak kazanmamız, belediyemizin çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir yönetim anlayışıyla hareket ettiğini göstermektedir. Bu belgeyi almamıza katkı sağlayan tüm personelimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Bundan sonra da çevre koruma konusundaki çabalarımızı artırarak sürdüreceğiz." dedi.

Editör: Fatih ERGE