Cardisio, kalbin yaygın hastalıklarını hızlı tespit edebilmek için geliştirilen yeni yöntemdir. Cardisio, hastalarda kalp dolaşım bozukluklarının varlığını güvenilir bir şekilde saptayabiliyor.

Cardisio ile efor testi ya da ritim holtere ihtiyaç duymadan dakikalar içinde kalp hastalıkları teşhis edilebiliyor. 5 dakikalık çekim süresi ile sonuç veren Almanya’da geliştirilmiş bir cihaz olan cardisio, almış olduğu verileri yapay zeka ile harmanlayarak kişide kalp hastalığı, kalp damarlarında darlık ya da ritim bozukluğu olma ihtimali var mı gibi detayları veriyor. Diğer tarama yöntemlerinin aksine cardisio ile kalp sorunları semptomlar ortaya çıkmadan önce tespit edilebiliyor. Bu da hastalıkların önlenmesinde ve erken tedavisinde avantaj sağlıyor. Erken teşhis, kalp krizi, ani kardiyak ölüm ve/veya ventriküler fibrilasyon gibi ciddi sonuçların önlenmesine yardımcı oluyor.

Dakikalar içinde sonuç veren hızlı ve etkin bir yöntem olan cardisio; kalp hastalıklarını hızlı ve invazif olmayan bir şekilde tespit edebilmek veya ekarte edebilmek için pratisyen hekimler ve kardiyologlar tarafından kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiştir.

Cardisio’nun Tespitleri Nelerdir?

Yapay zekâyı ve bilimsel vectorcardiography kavramını kullanan cardisio teknolojisi aşağıdaki hastalıkları kapsıyor.

Ritmolojik Hastalıklar

Kardiyak aritmiler (ritimoloji), hastalar tarafından anormal şekilde atan bir kalp olarak fark edilir. Doktorlar yavaş kalp atışı (bradikardi), yanlış yönlendirilmiş kalp atışı (dal bloğu) ve hızlı kalp atışı (taşikardi) arasında ayrım yapabiliyor.

Koroner Hastalıklar

Koroner kalp hastalığında (KKH), koroner arterler aterosklerozun bir sonucu olarak daralır ve kireçlenir. Ateroskleroz, arteriyel kan damarlarının iç duvar tabakasında kolesterol esterlerinin ve diğer yağların patolojik olarak depolanması anlamına gelir. Bu iltihaplanma süreci genç yaşta başlayabilir.

Yapısal Hastalıklar

“Yapısal kalp hastalığı”, kalbin kapakçıklarında veya duvarlarında fiziksel bir bozukluğu içeren ve çalışmasını etkileyen tüm kalp hastalıklarını ifade eder.
 

Cardisio Cihazının Avantajları Nelerdir?

·        Hasta dinlenme halindeyken yapılır, efor gerekmez.

·        Sinyal kaydı ve rapor 5 dakika içinde sonuçlanır.

·        Türkiye’deki birçok sağlık sigortası şirketi tarafından kabul edilmektedir.

·        Çok sayıda bilimsel araştırma tarafından desteklenmektedir.

Cardisio Neler Sunar?

·        Bir cardisiography raporu, anestezi öncesi, yorgunluk veya sırt ağrısı gibi tanımlanamayan semptomlar durumunda hastanın kalp sağlığının netleştirilmesini sağlıyor.

·        Cardisio, düzenli tıbbi kontrollerde, örneğin yıllık ziyaretlerde, spor karşılaşmalarından veya uzun yolculuklardan önce ve hatta COVID-19 enfeksiyonundan sonra kullanıldığında doktorların ve hastaların önleyici tedbirler almasına yardımcı oluyor.

·        Şüpheli yapısal kalp hastalığı, aritmi veya kalp yetmezliği/iskemi vakalarında, cardisio kalp hastalığının doğrulanmasına veya ekarte edilmesine yardımcı oluyor.

Editör: Fatih ERGE