Başoğlu konuşmasında "Bunlar da beceriksizliğinden dolayı dikemediler. İdareci olmak, hizmet etmek, yönetici olmak zor şeydir. Tecrübe ister bunları yapabilmek, bilgi birikimi ister. Vatandaşla iç içe olmak lazım, kol kola olmak lazım. Onların dertlerini iyi bilen insanlardan yönetici olması lazım” 

BAŞOĞLU’NA PAZARDA SEVGİ SELİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Hayrabolu Belediye Başkan Adayı Tuncer Başoğlu, Hayrabolu Kapalı Pazar yerinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. CHP Hayrabolu İlçe Başkanı Ece Saldan ve diğer parti üyeleriyle birlikte gerçekleştirilen Pazar ziyaretinde Başoğlu, vatandaşların sorunlarını dinleyerek başkanlık için oy istedi. Ziyaret sırasında vatandaşlar, Başoğlu’na pazardaki yüksek fiyatlar konusunda şikayetlerini iletti. Vatandaşlar, pazarda alışveriş yapmanın maliyetli olduğunu ve fiyatların makul seviyelere indirilmesi gerektiğini belirttiler. Başoğlu, vatandaşların bu sorunlarını dikkate alacağını ve belediye başkanı olarak bu konuda çözümler üreteceğini ifade etti.

VATANDAŞ PAHALILIKTAN ŞİKAYET ETTİ

Ziyaret esnasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başoğlu, “Geçen hafta geçen hafta sonu itibariyle yapılmış olan parti meclisi toplantısında Belediye Başkanı adayı olarak açıklandık. Bizlere bu süreçte desteği olan bütün herkese çok çok teşekkürlerimi iletiyorum. Ama yalnız tabii ki asıl çalışma şevkimiz bundan sonra devam edecektir. Bugün ilçemizin kapalı pazar yerinde hem pazarcılarınızla hem de vatandaşlarımızla beraber görüş alışverişinde bulunuyoruz. Aslında ben bu işin içinden gelen birisi olarak çiftçi olduğum için ve çiftçi temsilcisi olduğum için. Bu üretimin nasıl yapıldığını en iyi bilenlerden birisiyim. Türkiye’de tarım sektöründe şu anda ne kadar çok ezildiğini de bilen birisiyim. Bunları hiç üreticilerle ve vatandaşlarla çok fazla konuşmama gerek yok. Ama vatandaşlardan aldığım izlenim ayak pahalılığının gün geçtikçe arttığını söylüyor” dedi.

EMEKLİ MAAŞI VATANDAŞI MENMUN ETMEDİ

Başoğlu, “Geçen haftaya göre veya 15 gün öncesine göre emekli maaşına yapılan o cüzi zamdan sonra buradaki fiyat farkının aşırı bir derece arttığını, vatandaşlar kendileri söylüyor. Bunları ben söylemiyorum, az önce siz orada çektiniz mi, çekmediniz mi bilmiyorum ama vatandaşın isyanını hep beraber yaşadık. Yani söyleyecekler bulamıyorsunuz, hem üzülüyoruz hem de bir taraftan bu vatandaşın bu derdine çare olmaya çalışıyoruz.” Dedi.

‘SON 5 YILDA HAYRABOLU’DA BİR TANE GÜNDENDİ SOPASI DİKEMEDİLER’

Başoğlu, “Ama son 5 yılda Hayrabolu’da yapılan bir tane iyi bir şey bile söyleyemiyoruz. Geçmiş 5 sene ondan önceki 5 yıl içinde Hayrabolu ve büyükşehirde aynı partinin Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanlarının olmasından dolayı yapılan belediyecilik hizmetlerini bugün saymakla bitiremezsiniz. Ben şunu şöyle ifade ediyorum. Son 5 yılda Hayrabolu’da bir tane gündendi sopası dikemediler. Bunlar da beceriksizliğinden dolayı dikemediler. İdareci olmak, hizmet etmek, yönetici olmak zor şeydir. Tecrübe ister bunları yapabilmek, bilgi birikimi ister. Vatandaşla iç içe olmak lazım, kol kola olmak lazım. Onların dertlerini iyi bilen insanlardan yönetici olması lazım” dedi.

BAŞOĞLU: AHLAKLI BELEDİYE YAPACAĞIM

Başoğlu, “Biz önümüzdeki 5 yılda şunu bir defa üstüne basa basa söylüyoruz, ben bugüne kadar siyasi geçmişimde siyaseti her zaman ve her yerde ahlaklı olarak yaptım. Bir defa da Hayrabolu’da oldu. Önümüzdeki dönemde ahlaklı belediyecilik yaparak bu Hayrabolu insanına ve Hayrabolu beldesine ilçesine nasıl hizmet edilirmiş? Bir kez daha göstermeye ant dişlik hep beraber omuz omuza örgütümüzle, vatandaşımızla, arkadaşlarımızla, halkımızla bunu başaracağımıza eminim. Bugün 3 gündür sahalardayım. Size açık yüreklilik ve şunu söylemek istiyorum, 15 yıldır siyaseten. Uzaktım siyasetten biraz tarımsal kuruluşlarla görev yaparak vaktimizi değerlendirmeye çalıştırıyorduk. Boş vakitlerimizi oradan çiftçimize hizmet etmeye çalışıyorduk ama özle özlemişim bu işi hepsinden önemlisi de benim için özlendiğimi görüyorum. Bunu da sahaya yansıtıp Hayrabolulu vatandaşlarımıza da çok iyi anlatıp bugün içinde bulundukları durumu en güzel bir şekilde kendilerine ileterek önümüzdeki dönemde. Hayrabolu’daki 5 yılda hizmette neler yapacağımız hakkında inanın her geçen gün şevki ve keyfim artarak devam ediyorum” dedi.

Editör: Fatih ERGE