Tekirdağ Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti, önemli bir bilgilendirme yaparak kooperatifleri aracılığıyla Halk Bankası'ndan kullandırılan İşletme ve Yatırım kredileri hakkında açıklamalarda bulundu. Eti, bu kredilerin faizlerinin yarısının devlet destekli olarak Hazine tarafından karşılandığını belirtti.

Eti yaptığı bilgilendirmede: 

"Kooperatifimiz kefaleti ile Halk Bankası'ndan kullandırılmakta olan İŞLETME ve YATIRIM kredilerinin faizlerinin yarısı hazineden devlet destekli karşılanmaktadır.

Kredisi devam ederken VERGİ KAYDINI veya SİCİL,ODA KAYDINI kapatan esnaflarımızdan hazine desteği geri çekilmektedir,

İş yeri Kapanış yapılan tarihten itibaren 3 ay ( 90 gün) içinde tekrar esnaflık mesleğine başlamaması halinde tüm faiz desteği iptal edilerek ve kredilerin faiz oranları Halk Bankası güncel cari faiz oranı olan yıllık %50'ye çıkarılmaktadır.

Veya Bu yüksek faizi ödemek istemeyen ortaklarımız komple kredisini kapatması gerekmektedir.

Vergi kaydını sildirdiği tespit edilip faizleri normal kıredi faizine döndürülen ortaklarımız tekrar vergi kaydını açsada yüksek faizden kurtulamamaktadır.

Esnaflarımızın bu zor duruma düşmemesi için İŞ YERLERİNİ KREDİ BORCU BİTENE KADAR AKTİF ve ÇALIŞIR halde tutması gerekmektedir.

VERGİ LEVHASI,SİCİL ODA KAYITLARINI KAPATAN Esnaflarımız kapanış tarihinden itibaren 90 gün gün içide tekrar vergi ve oda kaydını açtırmaz ise yüksek faizden kurtulamamaktadır.

Kıredi borcunu bitirmeden vergi kaydını kapatmış olan ortaklarımız daha detaylı bilgi için HALKBANKASI’na ve kefalet kooperatifine başvurup bilgi alabilirler." 

Editör: Fatih ERGE