İçinde bulunduğum Onuncu Köyün Kalemleri  Platformu, Şiir günü etkinliğine sevenlerini bekliyor.

Lüleburgaz Belediyesi'nin destekleriyle "Dünya Şiir Günü" etkinliği, Onuncu Köyün Kalemleri Platformunca düzenleniyor.  Haftalar öncesinden çalışmalarına başladığımız etkinlik için çok özendik. Fonda müzik ve slayt gösterisi eşliğinde kendi şiirlerimizi seslendireceğimiz etkinlik, Lüleburgaz Yıldızlar Sanat Akademisi'nde gerçekleşecek. Şiir tutkunlarına unutulmaz bir gece vaat ediyoruz. Herbirimiz, program sonunda kitaplarımızı imzalayacağız.

Dünya genelinde her yıl 21 Mart'ta kutlanan "Dünya Şiir Günü", bu yıl Lüleburgaz Belediyesi'nin destekleriyle coşkulu bir etkinlikle kutlanacak. Onuncu Köyün Kalemleri Platformu üyeleri  kalemdaşlarımla,  Yıldızlar Sanat Akademisi'nde gerçekleşecek etkinlikle, şiir tutkunlarını unutulmaz bir geceye davet ediyoruz.

1999 yılında UNESCO tarafından ilan edilen Dünya Şiir Günü, ulusal, evrensel ve bölgesel şiir hareketlerine yeni bir enerji kazandırmayı amaçlıyor. 

Bu yılın etkinliği Lüleburgaz'da büyük bir heyecanla bekleniyor.
Onuncu Köyün Kalemleri platformu olarak bizler, "Şiir, insanların tutkuyla bağlandıkları duyguların kelimelere dökülmesidir”, diyoruz. “Şairler sadece duyguları değil, aynı zamanda dönemlerinin de yansımasıdır."Geçmişten günümüze Baki, Fuzuli, Nesimi, Şeyh Galip gibi şairlerin eserleriyle toplumsal olayları işlediğini ve bu şekilde dünyaya kayıt bıraktıklarını ifade ediyoruz. 

Cumhuriyet döneminde de Nazım Hikmet, Atilla İlhan, Cemal Süreyya, Can Yücel gibi şairlerin insanca ve toplumsal duyguları şiirleştirdiğini biliyoruz.
"Onuncu Köyün Kalemleri olarak, duygularımızı şiirleştirerek dinleyicilere iftar sonrası keyifli ve coşkulu bir gece sunmayı hedefliyoruz. Lüleburgaz halkı, çevre ilçe ve köylerinden gelen edebiyat severleri ve siz kıymetli okuyucularım,  Tekirdağımızın şiir severleri sizleri de etkinliğimize davet ediyoruz."

Etkinlik Detayları:
Tarih :  21 Mart
Saat  : 20.30
Yer     : Lüleburgaz Yıldızlar Sanat Akademisi (LYSA)